Verslag kermis 2005

Woensdag 13 juli 2005

Op woensdag 13 juli ging de kermis van start met prachtig weer en dit pakte goed uit voor de publieke belangstelling. Dit jaar was de organisatie van de markt in handen van de Hengelose Ondernemersvereniging die

Javo-promotions in de hand hadden genomen. Er werd weer ouderwets geschuifeld door de kramen. De markt duurde tot 14.00 uur hetgeen de sfeer in de straten ten goede kwam. Het Lunapark zag er goed uit en hier was de sfeer net als in en om de horecabedrijven op het oude goede niveau. Vanaf 18.00 uur was weer de regelmatigheidsrace voor oude racemotoren, helaas op het nieuwe circuit. De publieke belangstelling was uitmuntend en de motorliefhebbers genoten opnieuw. Het is te hopen dat in de toekomst weer op het oude traject kan worden geraced. De uitslagen van deze wedstrijden zijn:

50 cc: 1. Eling Bouwstra, Jamathi; 2. Harrie Klein Zessink, Puch; 3) Louis van de Zanden, Jamathi

125 cc: 1) Jans Schutter, Moto Guzzi; 2) Marion Nienhuis, Moto Guzzi; 3) Frans van Leur, DKW

250 cc: 1) Jan Kampman, NSU; 2) Wim Kamphuis, NSU; 3) Haye Opstals, MV

350 cc: 1) Jurrie Medema, Triumph; 2) Han Moorman, Cotton; 3) Henk Medema, Triumph

500 cc veteranen: 1) Ben Fietje, Vincent; 2) Gerhard Sauer, Norton; 3) Theo Reynen, Norton

125 cc oud: 1) Frans van Etten, Sparta; 2) Bert Bergman, Sparta; 3) Frans Kuyer, DKW

Pré 50: 1) John Searle, Norton; 2) Jan Mulder, Velocette; 3) Rob Drury (GB), Velocette

500 cc classics: 1) Mario Withake, Ural; 2) Bert Vermeer, BSA; 3) Jan Lamtink, Norton

 

 

Donderdag 14 juli 2005

De donderdag staat in het teken van de viswedstrijden waar vanaf 14.00 uur de 55plussers aan het water vertoefden. De uitslag van deze is:3e Johan de Wijs 450 gram; 2e Han Lebbink 600 gram en winnaar werd René Althoff met 700 gram.

Vanaf 18.00 uur was de Bleijke het domein van de jeugd waar redelijk veel vis uit het water werd gehaald en hierbij is de uitslag 3e Frank Hulstijn met 89 cm, 2e plaats Richard Decanije 121 cm en Lisa Rondeel ging met 122 cm als winnaar met de grootste beker aan de haal.

Tijdens de feestavond van de schutterij werd Henk Damen gehuldigd en bedankt voor de bijna vijf en twintig jaar dat hij op de Hengelose kermis stond. Op deze avond werd tevens Jan Nijenhuis benoemd als lid van verdienste voor zijn vele jaren van bestuurswerk voor de Drumband en Majorettevereniging.

Ook werden op deze avond Jan en Lenie Wolbrink gehuldigd en als ereleden van schutterij EMM benoemd.

Vrijdag 15 juli 2005

Op vrijdag waren 267 kinderen van de partij bij de kinderspelen welke in het teken stonden van de piraterij. Het was een lust voor het oog hoe ouders en grootouders de kinderen aanmoedigden. Vanaf half vier werden de kinderen naar het lunapark geloodst waar om half vijf de ballonnen massaal de het luchtruim zochten bij de ballonnenwedstrijd. In zaal Wolbrink (Marktzicht) was de zaal tot de laatste plaats bezet bij het dubbeltjesdansen.

Bij de jeugddisco in Disco De Zwaan waren 101 bezoekers en blijkt dat dit toch nog steeds in trek is. Een vendelhulde voor de bewoners van de Bleijke viel in goede aarde. Het ringrijden per fiets werd vergezeld met vrolijke noten van het orkest "Olden Keppel". Hierbij is de uitslag: Heren 5e plaats Jan Jansen, 4e plaats Niek Huitink , 3e plaats Dick Regelink, 2e plaats Remge Vink en winnaar werd Martin Harmsen. Bij de dames werd Chantal Claver 5e, Mariska Nijenhuis 4e, Gerdien Mullink 3e, Marja Nijenhuis 2 en Karin Notten eindigde als winnares.

Zaterdag 16 juli 2005

Op zaterdag wordt het meest officiële gedeelte van de kermis gehouden namelijk het vogelschieten en het vogelknuppelen waarbij de nieuwe koning uit de bus komt. Nieuw dit jaar was het vogelschieten voor de jeugd. In dit eerste jaar deden 19 jeugdige schutters mee om de eerste koning van Hengelo Gld te worden. Bij het "grote vogelschieten" deden voor het eerst in de laatste jaren meer dan 200 schutters mee (205). De uitslagen van de zaterdag op de Steintjesweide zijn:

Vogelknuppelen 32 dames namen deel en in de eerste ronde ging de kop naar Mirjam Golstein. In de tweede ronde kegelde Mariska Nijenhuis alles in één gooi eraf en werd knuppelkoningin. Na loting ging de linkervleugel naar Hannie Lubberding, rechtervleugel naar Elise v.d.Brink en de staart naar Magreet Willemsen.

Bij het jeugdschieten deden 19 schutters mee waarbij de uitslag is: linkervleugel Wesley Ankersmid, rechtervleugel Dominic van Staalduinen, staart Bart Roenhorst, kop Roy Berendsen en de nieuwe jeugdkoning haalde hele vogel naar beneden en heeft de naam Koen Menting. Er werd 267 maal op de vogel geschoten.

De oudere schutters schoten 396 keer voordat de vogel ter aarde stortte door een welgemikt schot van Gerrit van der Lende. Hij koos Hennie de Boer als koningin voor het komend jaar. Er hoefde niet geloot te worden voor de aanhangende delen daar alles er af was geschoten. De uitslag is: Linkervleugel Henk van de Brink, rechtervleugel Jan Menkveld, staart Peter Wullink en de kop ging naar de broer van de koning Herman van der Lende

.


Bij de viswedstrijden voor senioren was een goede opkomst en er was geen visser die niets heeft gevangen. De uitslag van deze is: 3e René Althoff (3100 gram), 2e G.Wensink (6000 gram) en winnaar werd J. Besseling met 6750 gram.


Zondag 17 juli 2005

Het is vroeg in de morgen als de koning, jeugdkoning en koningin naar Dick Helmink vertrekken voor het aan kleden van de kleding die Dick sponsort. Dit jaar voor het eerst werd de jeugdkoning gekleed door Capuchont. Om elf uur begon de receptie voor de beide koningen in De Egelantier waarbij alle koningen van de buurtschappen, koning van St.Jan Keijenborg, de toeristenkoning en de Keizer hun opwachting maakten, tevens was er een afvaardiging uit Neunkirchen aanwezig. Na de erewijn werd een defilé voor hotél Leemreis gehouden waarbij de Vendelzwaaiers van de EMM een vendelhulde bracht. Hierna was er de optocht waar iets minder grote wagens deelnamen maar er was wel meer jeugd dan in de voorgaande jaren. De prijsuitreiking was na afloop van de optocht voor Leemreis en de Egelantier. Een orkest zoals er voor de middag speelde werd hier node gemist, Jammer, gemiste kans.

De uitslag van de optocht was bij de kinderen: 7e Punkers 17.5 pnt, 6e Zaklopers 18 pnt, 5e Fiets de boer op 19 pnt, 4e Meisjes van de Vloed 19.5 pnt, 3e Zwarte Cross 20.5 pnt, 2e Feestvervoer en de winnaar was Dierenleed met 24 punten.

Bij de grote wagens en groepen ging de 5e prijs naar Muziekver. Concordia met Night off the Klomps, de 4e prijs ging naar De Kameleon van Koen en Luca, De Dunsborg werd derde met de uitbeelding Caribbean Night, als tweede ging camping Kom es An met een fraaie koets en de winnaar werden oude bekenden van de optocht de Hummeloseweg met de titel "Er waait een frisse wind"

Terug
Agenda

Nieuws
Sponsor
EMM
Kermismarkt  Kermis  Vendelen  Bronckhorst  Kermisoptocht  Zomermarkt  Vogelschieten  Marketentster  Jeugdkoning  Optocht