Verslag kermis 2013

Op de woensdag was er om half acht al te zien dat de kermis met de markt in aantocht was. Rond tien begon de verkoop en het proberen hun vereniging te ondersteunen door werven van leden, donateurs en financiele middelen. Na afloop waren de mensen die op de markt hadden plaatsgenomen zeer tevreden. Helaas was doordat de jeugd nog naar school moesten voor de activiteiten speciaal voor de jeugd iets te weinig belangstelling. Een opmerkelijk resultaat hadden DE VRIENDEN VAN HET ELDERINK door maar liefst 400 donateurs aan zich te binden. Klasse meiden !! Het vele publiek was tevreden met het gebodene wat duidelijk meer was dan in voorgaande jaren en hopelijk zet de trent zich voort. Het kermisterrein werd na een aarzelende start in de eerste uren goed bezocht. De horeca heeft de eerste omzet al binnen en dit lijkt een goede voorbode voor een goede kermis.

Ook Jannie Rexwinkel vindt het zwembad zeer belangrijk.


Op de woensdagavond is het de Knokploeg van de Hamove die de straten omtoveren tot een waar wegcirciut waarop motoren hun demo kunnen geven. Een gigantisch aantal publiek kon de prestaties waarderen. Op sommige plekken waren wel vijf rijen mensen die keken zonder of met een pilsje in de hand. De terrassen zaten allebei goed vol tot het einde van de demonstraties. Na de demonstraties werd het lunapark massaal opgezocht en het blijkt ook nu weer als de weergoden meewerken dan is de gezelligheid ook goed.

Â


Â

Op donderdag werden de viswedstrijden gehouden voor 55 plussers. De uitslag is:

1. Jozef Meijer 1047 gram, 2e werd Johan Hulshof 424 gram en derde werd Han Lebbink met 381 gram

Â

Van links naar recht Han Lebbink, Jozef meijer en Johan Hulshof

Cees van staalduinen reikt de drede prijs uitKinderspelen enorm succes

Op vrijdag 12 juli waren er weer kinderspelen op de Steintjesweide. Deze stonden in het teken van de Boerderij. Ruim 300 honderd kinderen bevolkten het terrein van de Stentjesweide. Hier zijn enkele foto's Op Facebook staan meerdere foto's.

Voor de vrijwilligers onder leiding van Jaike Bosman een gigantisch compliment.!!!!!!!!!!!!!


 

Dubbeltjesdansen als van ouds.

Tijdens het dubbeltjesdansen of dansmiddag voor ouderen was het een gezellige boel en dit kwam niet in de laatste plaats op het conto van de muziek de Deurzetters. Ook de leiding was voortreffelijk overgenomen van Bertus Bolknak door Theo Jaaltink die in een wit kostuum de schalen liet vullen voor de Bleijke.


Â

Zoals elk jaar de laatste jaren gingen de vendeliers op bezoek bij de Bleijke waar door vier vendeliers in samenwerking met een afvaardiging van de Koninklijke Harmonie Concordia een aubade werd gebracht.

Bij het ringsteken voor dames werd overtuigend Ineke regelink de winnares Vijf dames streden voor de vier overgebleven plekken. de uitslag is:

1. Ineke Regelink, 2. Elise Harmsen, 3. Agnes Winkelman, 4. Micki Driessen, 5. Gerdien Mullink

Bij de heren was de uitslag:

1. Martin Harmsen, 2. Dick Regelink, 3. Arne Notten, 4. Huub Kempers, 5. Eef Beek


Â

En nu strijden voor deze vogel

We hebben een nieuwe koning

Hij heet Willie Wiegerinck

Hierboven ziet u de elite van 2012 met in het midden het blije
koningspaar Wiegerinck

De uitslagen van het de volksspelen op zaterdag

Vogelschieten voor senioren
137 deelnemers die 337 keer schoten streden om de eer waarbij de uitslag is:

staart na verloten: Herman Garritsen
Kop:  Rilana Beek
LinkervleugelAlfons Veenhuis
Rechtervleugel Niek Visser
RompWillie Wiegerinck


 

Vogelknuppelen voor dames (25 deelneemsters)

kop.  Thea Nijenhuis
staart Jos Woerts
Linkervleugel Karen Notten
Rechtervleugel Micki Driessen loting
Romp na loting Marja Nijenhuis


Â

Jeugdsschieten 13 deelnemers die 158 schoten lostten

kop.Joep Berendsen
staart Niels Kornegoor na loting
Linkervleugel  Jeroen Kornegoor
Rechtervleugel Kyra Kok
Romp Naomi Beek

Â

voor meer foto's ga naar Facebook


 

Kermisviswedstrijden voor senioeren heeft een deelname van 25 personen waarvan de uitslag is: 1.Weustenenk met 2525 gram, 2.Rien Hissink 1800 gram, 3. Hans Meijer 1375 gram

 

De uitslag van de jeugd van de optocht.

1e plaats Luca, Senne, Julia en Eline  Mickey & Minnie Mouse

2e plaats Sven Jansen

3e plaats Femke en Suze   De Peace meisjes


Â

Uitslag wagens die eerder deelnamen aan een optocht

Buurtschap Bekveld eerste prijs
de Botterloze
In 1854 werd het idee geopperd om naast de bestaande markten een wekelijkse overdekte botermarkt in te stellen. Na eerst meer tegen dan voorstemmers te hebben werd ruim 20 jaar later het idee dan toch verwezenlijkt. Zo werd op 4 mei 1875 onder de zogenaamdebotterloze  de eerste door boeren zelfgemaakte boter te koop aangeboden. Behalve boter werd er allerlei handel aangeboden zoals eieren, groente, fruit, kippen, vis, rund- en varkensvlees. Nadat de botermarkt vele jaren goed gerendeerd had, begon deze rond 1893 langzaam weg te kwijnen. Toen in 1900 de zuivelfabriek aan de Spalstraat in werking trad en samen met andere producten tevens boter op de markt bracht mocht deze markt zo goed als verloren beschouwd worden. Kort na de Tweede Wereldoorlog werd de boterloods afgebroken


Â

Buurtvereniging Dunsborg:TWEEDE PRIJS
Standerdmolen de Olde Kaste
De Olde Kaste was de oudste molen van Hengelo. Deze standerdmolen in de buurtschap t Gooi, dateerde uit 1659, maar al eerder heeft er dicht bij die plek een molen gestaan.  Als leengoed van de heerlijkheid Baer aan de IJssel werd al in 1465 die wyntmoelen tot Hengell op den Goy� in leen uitgegeven aan Gadert Cockert. Van 1484 tot 1673 was de molen eigendom van de fam. Van Kervenheim, die ook de landgoederen t Zelle en t Kervel bezat. In 1659 werd de molen vernieuwd en waarschijnlijk verplaatst naar de latere locatie richting Hengelo en stond het naast de huidige woning Olde Kaste 2. Van 1683 tot 1773 was de molen in handen van de fam. Grothe, mogelijk is het hierna in handen gekomen van de fam. Wissink, aanvankelijk samen met Schoemaker. Ambachtslieden zien we nu bezig met het herstel van de standerdmolen.


Buurtvereniging ut Fort uit Halle: DERDE PRIJS

�Het nieuwe koningspaar. 
In een TV interview met, toen nog, prins Willem Alexander en prinses Maxima werd aan de kroonprins gevraagd of hij zich na de kroning Willem 4 wilde laten noemen. Daarop antwoorde Willem Alexander dat Willem 4 naast Bertha 38 in de wei stond.
Met andere woorden, ik ben geen koe!
Tijdens de tour die ze deden door Nederland na de kroning ontving hij een cadeau in de vorm van een koe Bertha 38. Vandaar deze parodie op het nieuwe koningspaar het nieuwe koningspaar Koning Willem 4 en koningin Bertha 38 compleet met 2 koeien lakeien.


Â

Hummeloseweg: VIERDE PRIJS


Hengelo 1050 jaar
Symbool van Hengelo is het Bleekhuisje. Een monument dat nog altijd gekoppeld is aan het dorp Hengelo. In het kader van 1050 jaar Hengelo hebben wij het thema wassen op de bleek zoals het er vroeger aan toe ging. Voor het wassen werd water uit het Weppelbeekje gehaald dat in verbinding stond met de Bleek. Later haalde men water uit de dorpspomp. Door de was dames werd de was te drogen gelegd op de bleek die bewaakt werd door de bleekwachter. Hij hield een oogje in zeil of dat er niet iets ontvreemd werd door landlopers of ongure personen. Bij het overlijden van Johannes Snoek rond 1900, verdween het ambt van bleekwachter. Het bleekhuisje is waarschijnlijk de laatst overgebleven in zijn soort in Nederland.


Buurt van Bielemansdijk: VIJFDE PRIJS

Na regen komt zonneschijn
Hier Iedereen krijgt wel eens te maken met ingrijpende gebeurtenissen. Zo ook enkele wagenbouwers van de Bielemansdijk. Voor hen was dat echter geen reden om bij de pakken neer te zitten en ze hebben besloten om de draad weer op te pakken en ook dit jaar weer een optochtwagen te maken. Wel met een passend thema.Na regen komt zonneschijn om aan te geven dat ondanks alles, het leven doorgaat.


Â

NIEUWE WAGENS IN DEZE OPTOCHT

Hummeloseweg EERSTE PRIJS


Dorpspark de Bleijke
Dorpspark de Bleijke is een uniek park met mooie natuur, afgewisseld met water en stroompjes en spannende speelplekken voor de kinderen. Zij kunnen er klimmen en klauteren over allerlei speeltoestellen, die voornamelijk zijn gemaakt van materialen die in het oude park zijn gevonden en er al waren b.v. zand en water. Bomen die gekapt moesten worden, hebben ze gebruikt om meubilair van te maken, waar iedereen in het park gebruik van mag maken. Bij het ontwerp is niet alleen aan kinderen gedacht, maar ook aan de wat oudere jeugd. Zij hebben een nieuwe hangplek gekregen. Ook kan iedereen er fijne wandelingen maken en genieten van de flora en fauna. Er is zelfs een plek gemaakt waar b.v. schoolklassen les kunnen krijgen in de openlucht. Het heeft ook een historische waarde, het Bleekhuisje, als enige nog over in Nederland. En dat is belangrijk genoeg om bewaard te worden. Nu staat het dus in het mooie dorpspark de Bleijke.


Â

Hummelosweg (groep De Eeuwige Jeugd) TWEEDE PRIJS
Voor ons geen Spaans strand, maar het Hengelse zand
Met de economie gaat het de laatste paar jaren al kalm an.
Ook hier hebben wij als jeugd last van. Het liefst zouden wij een lekkere cocktail op het Spaanse strand willen drinken. Nu zullen we onze groene rakkers op het Hengelse zand laten klinken. Ook daar zingen, schreeuwen en lopen we dronken rond. Tot dat de boswachter komt. Uiteindelijk hebben wij onze droomvakantie daar gevonden. Maar nu likken wij onze wonden.


 

Hamove DERDE PRIJS


Samen bouwen aan de toekomst van Hengelo!
Vanuit gezamenlijkheid bouwen we met elkaar aan de toekomst van Hengelo. Samen met de middenstand,  gemeente, inwoners, horeca, scholen,  ondernemers, buurten en verenigingen. Door de handen in een te slaan houden we Hengelo met zijn allen op de kaart!


Â

Buurtvereniging De Noabers VIERDE PRIJS

Koningspaar Erick Walgemoed werd 21 jaar geleden jeugdkoning van de Naobers, Nu vond hij het tijd om opnieuw koning te worden bij het vogelschieten. Erick is de laatste jaren een beetje een brokkenpiloot, hij heeft in korte tijd 2 keer zijn voet gebroken op een ongelukkige wijze, dus vandaar deze creatie.

Â


Â

De wisselbeker gaat naar Bekveld

Â

Â

Â


Terug
Agenda

Nieuws
Sponsor
EMM
Commandant  Optocht  Tuinfeest  Kermismarkt  Drumband  Hengelo Gld  Keizer  Neunkirchen  E.M.M.  Volksspelen