Verslag kermis 2014

Verslag kermis 2014

Geplaatst op : 2014-07-14 15:30:31

width=400

Op dinsdagavonden werden de lootjes getrokken in zaal Wolbrink. Het was weer oergezellig en de zin om koning(in) te worden was van veel gezichten af te lezen. Joris Jansen en Toon Stortelder verrichten te trekking.

width=600

De Kermismarkt werd een drama door het meest slechte weer wat te verzinnen is. Bijna 50 opgaven voor een plek op de markt werden door een twintigtal diehearts ingevuld. Ook het publiek liet het terecht afweten. Voor de nieuwe organisator was het een bittere pil, want hij had een gigantisch aanbod van ondernemers die op markt wilden staan. Het heeft ons wel goed gedaan dat er reacties kwamen dat er duidelijk een verbetering in het aanbod was te zien en dat bij zo weinig opkomst. MARKTVISION, we hebben alle vertrouwen voor de komende jaren.

Mede door de slechte omstandigheden werd besloten dat ook de motoren niet van start gingen. Kortom het was in een woord WAARDELOOS. Volgend jaar beter.

Tijdens de voetbalwedstrijd stonden een vijfhonderd supporters voor de vele schermen waaronder een groot scherm op het kermisterrein.


Op de donderdag waren er weer de viswedstrijden voor de  55 plussers. Hiervan werd de uitslag 1e Willy Wiegerinck (koning) 640 gram, 2e eindigde Gerrit Wentink 470 gram vis en Jozef Meijer die 440 gram vis op het droge kreeg.

width=600

Op donderdagmiddag is er bij de Bleijke een gezellige middag in het teken van de Hengelose kermis met muziek, spelletjes en vogelschieten met complete schietinstallatie met twee geweren. Op de late namiddag werd Bennie Enzerink gekroond als schutterskoning.

width=300

width=400width=400

Door Richard Veerink en Toon Stortelder werd een achterhoekse traditie in ere gehouden door een krente(n)wegge aan te bieden aan het jonge ouderspaar Frans en Beppie de Voer waar op 23 juni een dochter met de mooie naam Bellaphina is geboren.width=600

Ook op donderdag is een traditie geboeren namelijk het werkoverleg tussen de koning en de Bielemannen die dan alvast de vogel overhandigt aan de nog heersende koning.

De Bielemannen werden ook dit jaar weer volledig in de watten gelegd met een barbeque en flesje bier hierbij.

width=400width=500


Op vrijdag is er op de ijsbaan de Steintjesweide een drukte van belang, want er zijn dan kinderspelen. Dit jaar ook weer voortreffelijk georganiseerd. Hier enkele impressies. Voor meer fotootjes klik hierwidth=600

width=600

width=600

width=600

width=600

width=600

width=600

lbrink was weer een traditie die in ere moet worden gehouden. Een dansmiddag voor ouderen die is ontstaan door het verleden met de naam DUBBELTJESDANSEN.

Het was gezellig en de veleta, engelse wals en de gewone wals werden veel gedanst. Grootste plezier werd beleefd aan de polonaise waar rolstoelen gewoon meededen tot ieders vermaak. Compliment aan de marketentsters, Theo Jaaltink en de Deurzetters.

width=600

width=600

width=600

width=600

width=600

width=600

width=600

Om zeven uur werd een aubade gehouden voor het verzorgingstehuis De Bleijke door muziekvereniging Concordia.

Onder het genot van een oliebol en een drankje werd genoten van de muziek en de vendelhulde door de vendeliers van de EMM. Bennie Enzerink de koning van de Bleijke genoot van dit alles en de aandacht die hij van alle kanten kreeg.

width=600

width=600

width=600

width=600

Vanaf half acht is het de beurt aan de mensen die op hun eigen fiets aan het ringsteken gaan. Helaas is hier de deelname elk jaar aan het afnemen. Neemt niet weg dat dit een onderdeeel is die er bij hoort. de uitslag bij de dames is:width=600

5e Agnes Winkelman, 4e Ineke Regelink, 3e Gerdien Mullink, 2e Sonja Gerrits en winares werd Elise Harmsen

Bij de heren kwamen we ook weer bekende gezichten tegen die met de befaamde enveloppen aan de haal gingen.

width=600

5e werd Dick Regelink, 4e Martin Harmsen, 3e Huub Kempers, 2e Vincent Versteegen en alswinnaar kwam Don Veenhuis van de fiets


Ja en dan de zaterdag. Dit is dé dag van de kermis. Vogelschieten voor jong  en oud. En voor de dames is er het vogelknuppelen.

De uitslagen zijn:

Vogelknuppelen voor dames: 28 dames

Linkervleugel :  Sonja Gerrits
Rechtervleugel Elise Harmsen
Kop : Mariska Nijenhuis
Staart:     na loting Magreet Willemsen
Knuppelkoningin is Ria Dolphijn


width=700

Bij het jeugdschieten deden 14 jeugdigen mee en hadden 138 schoten nodig om de vogel neer te halen. De uitslag:

Linkervleugel :  Daniek van Lee
Rechtervleugel Joep Berendsen
Kop :              Tom Dijk
Staart:            Wietse Arends

Jeugdkoning 2014 is Luca Notten

width=700

Het grote treffen tussen Hengelose schutters die zich de eer aan willen doen om de KONING VAN HENGELO te zijn werd pas na 453 schoten gerealiseerd. 143 deelnemers streden voor wat ze waard zijn, maar er kan er maar één koning worden en dat werd Gerard Huitink die zijn vrouw Miny als koningin koos

width=740

Linkervleugel :  Jan Meulenbrugge
Rechtervleugel: Peter Pannekoek
Kop :                Jan Willem van de Brink
Staart:              Marja Nijenhuis

op zaterdag middag gingen de leden van HHV kermisvissen waarvan de uitslag is:

3e prijs Johan Hulshof 1175 gram
2e prijs Dik Gotink 1400 gram
1e prijs Rien Hissink 3750 gram

width=600


Zondag is de dag van de optocht, maar eerst is er altijd de receptie voor de nieuwe koningen/koninginnen.

width=600

Miny en Gerard Huitinkwidth=600

Jeugdkoning Luca Notten width=600

Knuppelkoningin Ria Dolphijn width=600

Keizerspaar Gerrit van der Lende en Gerrie Claverwidth=600

De Duitse gasten uit Neuenkirchen, helaas zonder Spielmanzug.

width=600

width=600

width=750

Om half twee vertrekken alle koningsparen, genodigden en bestuurders/begeleiders naar Hotel Leemreis voor de gebruikelijke vendelhulde. De vendelhulde werd gepresenteeerd door de kapitein Eef Beek die de vendeliers van schutterij EMM en van schuttersgilde Sint Jan uit de Keijenborg aanstuurde. Voor de muzikale vaandelwals waren zowel muzikanten van Crescendo als Concordia in goede doen.

width=600

width=600

width=600

Om 10 voor twee moesten de Bielemannen in acctie komen want er bleek een balk over de weg te zijn gelegd. De Bielemannen die vroeger de wegen moest vrijmaken voor de koninklijke gasten kweten zich goed van hun taak en de Commandant Jan van der Lende kon om exact 14.00 uur de koets achter de leidwagen (beschikbaar gesteld door HANS SLOOT) laten vertrekken

width=600

width=600

De Optocht ging van start en in omgekeerde volgorde van de eindstand ziet u de deelnemers

width=600

De Grolscbusters speelden in de optocht een gedeelte van hun repertoir. Ze maakten hiermee promotie voor hun feest in oktober. hun website is http://www.grolschbusters.nl/


De Dunsborg buurtvereniging met Jan Lenderink en Gerda als koningspaar

width=600


Koolhovenheide:
Koning van de Koolhovenheide
Jan Groot Roessink is voor de 2e maal koning geworden van de Koolhovenheide vereniging. Hij heeft zijn vrouw Joke gekozen tot zijn koningin. Het buurtfeest en vogelschieten vindt plaats rond het 1e weekend van September.
Jan en Joke runnen samen ook de Zorgboerderij de Mettemaat in Hengelo, en als ontspanning rijdt Jan mening uurtje op zijn quad rond om zo de omgeving te verkennen.width=600

width=600


Buurtschap Bekveld:


Koningspaar
Koning Frans Hilderink weet wat het is koning te zijn, het is namelijk de 3e keer dat ie koning van Bekveld is. Hij heeft zijn partner Saskia Derksen gekozen tot zijn koningin.
Of het nu vogelschieten is, handboogschieten of straatschieten, het is altijd raak bij hem.
De buurt, dat traditioneel mooi maakt bij dergelijke gelegenheden, heeft bordje nummer 4 al gereed!

width=600


Buurtvereniging De Noabers:
Koningspaar
Noaber Henk van de Vogelzang heeft enkele wensen o-zo groot.
Hij wil graag rijden op een wagentje, getrokken door de paardepoot.
Ook koning van “de Noabers” zijn is zijn wens. Dit jaar knalde hij de vogel midden op zijn pens. Terecht, en vol vreugde riep hij na 32 jaar de woorden van zijn lievelingsnummer:
“DE HAAN IS DOOD”.

width=600

width=600


De stamgasten:
Dromen over later
De Stamgasten zijn terug met een nieuwe generatie. Het is nu de beurt aan de kinderen van de Stamgasten. Zij stralen vandaag en Dromen over later. Geef ze een groot applaus: De Stamgasten Kids!

width=300width=400

width=600


Buurt van Bielemansdijk:
Kerstman gestrand
Het (onzinnige) verhaal is dat de Kerstman afgelopen kerst de weg is kwijtgeraakt.
Oorzaak: de wereldwijde klimaatverandering heeft geleid tot een verandering van het magnetische noorden en zodoende is hij niet op de Noordpool terecht gekomen, maar is hij gestrand in een warm en zonnig oord. Hopelijk vind hij op tijd de weg terug, anders hebben we komende kerst een probleem. Dan moeten we het zonder hem doen.

width=600

width=600


Buurtvereniging het Fort Halle:
Motorbende, niks dan ellende
Buurtvereniging het Fort uit Halle wil met hun wagen de  aanpak van justitie uitbeelden wat betreft de  macht en onderlinge liquidaties van motorbendes zoals  The Hell s Angels, Satudarah en alle andere motorbendes.

width=600

width=600


Hamove:
Gezelligheid staat voorop
Het imago van motorclubs is de afgelopen jaren veelal in opspraak. Toch is de Hamove al vele jaren een actieve  club waar veel activiteiten worden georganiseerd. Bij de Hamove staan gezelligheid, gemoedelijkheid en sfeer altijd bovenaan!

width=600

width=600


Eeuwige Jeugd:
Ridders en Jonkvrouwen
Eeuwen geleden toen Hengelo nog niet op de kaart te vinden was, waren deze ridders en jonkvrouwen heersers over de gronden wat nu Hengelo heet. De ridders streden met hun kameraden tegen de weerstand van de naburige koninkrijken. Wanneer de jonkvrouwen genoten in de kasteeltuin stonden de ridders op de wacht.
Het kasteel is nooit meer weer gevonden. Maar door de heldhaftigheid van de Eeuwige Jeugd is Hengelo altijd blijven bestaan.

width=600

width=600


Buurtschap Bekveld :
Historisch Bekveld
In de driehoek Hengelo, Keijenborg en Toldijk ligt het buurtschap Bekveld.
Bij vele ouderen onder ons een 5-tal bekende uitbeeldingen van wat er zoal viel te beleven. Autosloperij J. Denkers uit de jaren 60/70. De huiskamer van en met de ongehuwde gebroeders Arendsen die sober en tevreden waren met het leven dat ze leidden. Dat ze over veel humor beschikten zal menigeen bekend zijn. Berentsen van de pinne, klompenmakerij waarvan er rond 1910 in en rondom Bekveld liefst ruim 50 waren. Enkelen van hen werkten fulltime, anderen deden het als neveninkomsten. Verder Rijwielhandel H. Bobbink en Harmsen de Mölder, koloniale- en grutterswaren. Met deze wagen laten we jongeren kennis maken met een stukje Historisch Bekveld.

width=600

width=600

width=600


Hummeloseweg:
De Torii van Japan
De Hummeloseweg heeft  Torii gemaakt. Een Torii is een entreepoort van tempeltuinen, dat leidt naar Japanse tempels. Bij het binnenkomen van een Torii laat men de zware last van het leven van de schouders vallen en treed men toe naar een oase van geluk en reinheid. Het oude blijft achter en men laadt zich op met nieuwe positieve energie, de kracht van het eeuwige zonlicht. Zo beleven wij het vandaag ook tijdens de start van de optocht van de Hengelose kermis. Even alle sores vergeten en genieten we samen van een mooie kermis. Ook met de vakantie in aantocht, vergeet de dagelijkse sleur en adem het vakantiegevoel  in. Dus mensen, maak vandaag gebruik van deze Japanse wijsheden en treed via deze tempelpoort binnen om als herboren met een goede gezonde geest verder te gaan.

width=600

width=700

width=1000

voor meer beelden van de kermis ga dan naar fotoalbum of klik hier

Terug

Terug
Agenda

Nieuws
Sponsor

Goma
Hengelo Gld

EMM
Zomermarkt  Vogelschieten  Keizer  Marketentster  E.M.M.  Bronckhorst  Keizerspaar  Feest  Paardenmarkt  Hengelo Gld