Verslag kermis 2015

Het was de eerste dag van de kermis tijdens de markt weer als van ouds, regen, regen en nogmaals regen.

de aanvangstijd was op 12 uur gezet en bleek een goede zet.

Een bomvolle Spalstraat zag een keur aan variëteit aan kramen en menige reactie was dan ook: eindelijk weer een goede markt.

Op deze markt werd  door een achttal  artiesten waren aan de man gebracht middels een STANDWERKERSCONCOURS hetgeen door menige mensen werd beloond met een aankoop.

Jammer dat de weergoden niet meewerkten, want tussen de buien door was het heel gezellig.

de uitslag van de wedstrijd werd bepaald door een jury van vier personen met Annette Kok, dhr. Nijenhuis (jurylid van de optocht),Toon Stortelder en Richard Veerinkdie hiervoor waren aangesteld en de uitslag is :

eerste prijs

width=500

tweede prijs

De heer Hofstede uit Hardenberg met Snoeppakket

width=500

derde prijs

Dhr Dreves uit Doorn met de groenteschaaf

width=500

Dhr Dreves uit Arnhem met lijmoplossingen voor alle omstandigheden,

voor fotoalbum klik hier


 

Op donderdag is er op de Bleijke altijd voor de bewoners vogelschietenwidth=500

Hierboven ziet u de heren Hietland en Veerink die een schot op de vogel losten. De koning hier werd Bertie Langwerden.


 

Bij het kermisvissen voor 50 plussers werd weinig vis gevangen, maar de vijftien deelnemers hadden er wel schik in. hieronder de beste drie van deze wedstrijd.

width=500


 

 

Op Vrijdag zijn er de traditionel activiteiten zoals de kinderspelen op de Steintjesweidewidth=500

 

 

width=500width=500

width=500width=500

 

width=500width=500

 


ook het dubbeltjesdansen kreeg een goede zaal vol, hiervan enkele impressieswidth=500width=500

width=500width=500


 

De vrijdagavond begint met een vendelhulde door de vendeliers en een klein concert van de Koninklijke Harmonie Concordia voor de bewoners van de Bleijke.

width=500width=500width=500width=500


 

Vanaf half acht zijn de fietsen aan de beurt om te gaan ringsteken.width=500width=500


 

de koning wordt onttroont

width=500

width=500

 

width=500

 

width=500

width=500

width=500width=500

width=500

 

width=500width=500

width=500

width=500

width=500

width=500

width=500

Bij het jeugdschieten van 10 tot 18 jaar namen 18 schutters deel. Het 180e schot bleek het genadeschot. Alle schutters schoten excact 10 keer.

de uislag;

Kop: Hein Gubbels, Linkervleugel: Thom Roenhorst, Rechtervleugel: Joris Eenink, Staart: Kira Kok en de jeugdkoning van 2015 is JOEP BERENDSEN

width=500

Bij het vogelknuppelen werd 19 dames deelgenomen en de uitslag bij deze is: Kop; Patty Woerts, Linkervleugel: Jose Woerts, Rechtervleugel; Karen Notten, : Staart; Naomi Beek en de knuppelkoningin dit jaar is verrassend DINY STORTELDER

width=500

Het hele gebeuren op zaterdag draait om de vraag, wie wordt er de nieuwe koning. Door 132 deelnemers werd in de tweede ronde al de vogel neergehaald. Het was na 234 schoten buiten de officiele schoten door genodigden vooraf. Mede door de regel dat oud-inwoners mee mogegen schieten kwam er een koning uit die in Varsseveld woont, maar zeer, zeer nauwe contacten via de vriendengroep onderhoudt mety ons prachtige dorp. De uitslag van het vogelschieten is: Kop: Toon Stortelder, Linkervleugel: Andre gieling, Rechtervleugel Jan Meulenbrugge, Staart: Theo Groot Bruinderink en de SCHUTTERSKONING 2015 is Eric Heersink en hij koos zijn vrouw als koningin.

 

 

width=500


KERMIS VISWEDSTRIJDEN

width=500

4e plaats Gerald Weustenenk, 3e plaats michel Meulenbelt, 2e plaats Hans Meijer en winnaar kermisviswedstrijden JOHN BESSELING


Optocht 2015:

 1. 7. Buurtschap Bekveld
 2. width=500
  “Koningspaar”
  Jong geleerd is oud gedaan. Na 2 keer jeugdkoning van Bekveld te zijn geweest, zette Ruben Steenblik nu bij de volwassenen de kolf van het geweer aan zijn schouder en maakte aan alle onzekerheid een einde door de vogel met een fataal schot aan flarden te schieten.  Daarmee eiste hij de titel Koning Bekveld 2014 op en koos zijn vriendin Sylke Nusselder tot koningin.

 


 1. tweede prijs jeugd

  width=500

 2. Eva en Suze

  width=500

eerste prijs jeugd

width=500

Techinco Arendsen

width=500


derde prijs wagens die elders liepen

 1. 11. Buurtschap Bekveld
  “Red de Zorg”
  Terwijl zorgverzekeraars recordwinsten maken staat de kwaliteit van de zorg al jaren onder druk door bezuinigingen. Zorgmedewerkers kunnen niet meer de zorg leveren waar ouderen recht op hebben. Door hoge werkdruk, doorgeslagen flexibilisering en extra taken komen ze tijd te kort om hun werk goed te doen. Duizenden mensen die zorg nodig hebben raken deze kwijt. Veel mensen die in de zorg werken verliezen hun baan en inkomen. Dit kan niet goed gaan!width=500

width=500


tweede prijs wagens die elders liepen

 1. 12. Buurtvereniging ’t Fort Halle
  “Opstelten met zijn Te(e)ven”
  Buurtvereniging ’t Fort uit Halle heeft dit jaar als onderwerp de verdwenen overeenkomst van Teeven met de crimineel Fred S. en het gedraaikont van Opstelten en Teeven.
  De wagen is een uitbeelding van Opstelten met zijn Te(e)ven, inclusief een (doof)pot. 
  Uiteindelijk heeft  buurtvereniging het Fort het bonnetje gevonden waarmee Fred S. betaald is. We willen graag aan iedereen laten zien dat we besodemieterd worden zolang we niet doorzoeken en doorvragen.

width=500

width=500


eerste prijs wagens die elders liepen

 1. 4. Buurt van Bielemansdijk:
  “Tour de France”
  De enige echte Tour de France start in Utrecht. Nu al la grande depart genoemd. Drie weken lang afzien, pijn lijden, grote teleurstellingen, schandalen, doping en ongelukken. Drie weken ongekende sportieve hoogtepunten. Bij aankomst in Parijs is alle ellende vergeten. De renners komen de Champs Elysees op, zien de Arc de Triomphe en zijn beretrots op de prestatie die ze geleverd hebben. Tijd voor een biertje, en daarna weer aan de bak voor hun rondjes om de kerk.width=500
 2. width=500

  9e, 8e en de 7e prijs wagens

   

 1. 13. Buurtschap Varssel
  “Koningspaar”
  Deze wagen is van de Varssels volksfeest commissie. Het Varssels feest is afgelopen jaar voor de 110x georganiseerd. Daarnaast organiseert de commissie door het jaar heen ook diverse activiteiten. Wij hebben het koningspaar van het jaar 2014 Ard en Jenny Scheffer op de wagen, en het keizerspaar van 2014 Jan en Annie Grotenhuis.
  Een aantal mensen uit de commissie hebben nu als taak de optocht erbij gekregen, zij gaan er voor zorgen dat jaarlijks een afvaardiging uit Varssel aanwezig is tijdens de optocht in Hengelo.
  width=500

width=500

 1. 8. Daniek en Julian van Lee
  “ Zwembad Het Elderink”
  Daniel en Julian wilden graag een keer meedoen met de optocht. Het idee was, om met een skelter en karretje mee te doen als opruimers/schoonmakers van het dorp, omdat ze meerdere keren in de week afval opruimen in en rond het centrum.  Het plan is alleen iets groter uitgevallen…. Hun moeder is nl. vrijwilligster bij zwembad Het Elderink en de jongens zijn ook daar geregeld te vinden bij het legen van de afvalbakken en schoonmaken van het veld en terras.  Het zwembad kan echter nog steeds vrijwilligers gebruiken dus wilde ze graag  zwembad Het Elderink onder de aandacht brengen.  Daarom zijn ze met een grasmaaier gekomen, die de ligweide netjes houdt, met  daarachter een minizwembad, de beroemde glijbaan en het werk wat de jongens graag doen, opruimen dus ! width=500
 1. 3. Buurtvereniging De Noabers:
  “Koningspaar”
  Het Koningspaar van dit jaar zijn Andre en Astrid Bruil. Samen hebben ze een zoon en een dochter. Andre heeft afgelopen zaterdag tijden het buurtfeest van de Noabers de vogel er af geschoten. Maar Andre is ook een fanatieke fan van voetbal vereniging De Graafschap en is hier iedere thuiswedstrijd op de tribune te vinden samen met zijn zoon en vrienden.

Het kon dan ook niet anders dan de buurtvereniging een wagen heeft gemaakt wat met dit onderwerp te maken heeft, voetbalvereniging De Graafschap.

width=500


 

9. Koolhovenheide
“Koningspaar”
Afgelopen jaar heeft Femmy Jolink voor de tweede keer de vogel er af geschoten.
Dit gebeurde tijdens ons jaarlijkse buurtfeest, wat voor de zeventiende keer heeft plaats gevonden. Onze koningin van de KHV heeft als grote hobby spelen op haar klarinet bij muziekvereniging Crescendo.  Vandaar onze tekst: Bij de muziek kan ze genieten om bij de KHV voor de 2 de keer de vogel eraf te schieten.
Namens de gehele KHV willen we haar nogmaals van harte feliciteren.

width=500

width=500


2. De Stamgasten:
“Ridders en Jonkvrouwen staan paraat!”
De middeleeuwen, lang vervlogen tijden. Een tijd van kastelen, waarin ridders hun bezittingen op heldhaftige wijze verdedigden. Jonkvrouwen in al hun pracht en praal schreden door de kastelen en omringende bossen. Kinderogen lichten op wanneer ze de prachtige verhalen horen over de ruige tochten van ridders met hun schitterende wapenuitrusting en van de prachtig uitgedoste jonkvrouwen die ieder een eigen bediende hebben.
De  wagen van De Stamgasten Kids is dit jaar het toneel van mooie jonkvrouwen en stoere ridders. Zij hebben hun eigen kasteel gebouwd en laten dit fort stralen met hun schoonheid. Ze verdedigen dit met hun klaterende wapenuitrusting. Dames, heren, boeren, burgers en buitenlui, komt dat zien, komt dat zien!

 

width=500

 1. 1. Michel Besselink:
  “De jagende jagers”
  De jagers van 5000 VC gaan op jacht naar alles wat eetbaar is, zelfs een giraf is niet veilig!
  Alles wat ze met pijl en boog hebben geschoten  wordt gebakken op het kampvuur.
  Toch kan een hert misschien ontsnappen als hij zich verstopt tussen de rotsen.
  Kijk maar, hij is al gewond! De rest is op de vlucht geslagen. Zullen zij ontsnappen aan de jachtdrift van de jagers?

width=500

De nummers 5 tesamen op de foto bij de prijsuitreikingwidth=600

34e prijs wagens

Ad Ridderhof
“40 jaar Normaal”
Met deze wagen wordt een ode gebracht aan 40 Jaar Normaal. Met hun eigen muziek en uitstraling hebben ze de Achterhoek op de kaart gezet. De liedjes geven de problemen weer die er waren onder de boeren en bevolking en dus berusten op de waarheid.

Wie in Nederland kent nu niet het liedje waarin gezongen wordt over de MOTO CROSS op het Hengelse Zand. Dat op 19 December in het Gelredome een einde komt aan de Normaal periode is voor iedereen nog moeilijk te bevatten. Maar we zullen er mee moeten leven.

Bennie en de Groep bedankt voor deze mooie jaren.  We hadden ze niet willen missen. Wat ons betreft verdienen jullie een lintje. Ajuu!!width=500

width=500


3e prijs wagens

  1. 14. Hamove
  “50 jaar int. Hengelo Rally”
  Begin 60er jaren begon Bakker Roel Kreunen op kleine schaal ritjes te organiseren voor oldtimer motorfietsen. In 1965 ging het pas echt van start toen de eerste internationale deelnemers aan de start verschenen in Hengelo.
  De jaren daarna groeide de Int. Hengelo Rally uit tot een begrip in Europa op het gebied van rally’s voor historische motorfietsen. Reeds acht maal heeft de organisatie van dit evenement het EK voor Landenteams, De Windmolenrally,mogen organiseren met deelnemers afkomstig uit heel Europa.
  In 1990 organiseerde Roel Kreunen voor het laats deze rally waarna de HAMOVE Rallycommissie, onderdeel van de U welbekende motorclub HAMOVE, de organisatie  op zich nam.  De motoren die aan dit evenement deelnemen zijn gebouwd tussen 1900 en 1940.

De 50e Editie van dit evenement vindt plaats op 29 & 30 augustus 2015.

width=500

width=500


2e prijs wagens

5. De Eeuwige jeugd:
“De Eeuwige jeugd!”
De eeuwige jeugd is niet te oud voor de mysterische wereld van het attractiepark de Efteling, vandaar deze ode aan dit prachtige park.
Pardoes groet iedereen die het park binnenkomt voor een plezierige dag, maar hij wenst je ook een veilige reis terug naar huis met stiekeme hoop dat je terug keer naar dit geweldige park. Lange Jan, die met zijn lange nek alles goed overziet, houdt het park goed in de gaten zodat iedereen zich vermaakt.
Ook mag de mooie sprookjesboom niet ontbreken, hij verteld oude en nieuwe verhalen die werkelijkheid worden. Roodkapje, Sneeuwwitje en Joris de draak.
Dan zijn er ook nog achtbanen waar de haren van je armen recht van op gaan staan. Of wildwaterbanen waar je geen droog pak bij houdt. De droomvlucht staat er ook nog bij.
Zo mooi, zo hoog dat zijn torens in de wolken rijken. Dat moet ook  wel een droom zijn.
Elfjes, trollen en de verlichte hemel doen je alleen nog maar meer dromen. Natuurlijk deel je al je mooie dromen ook met elkaar. Deze wagen is dus maar voor even, maar de sprookjes, herinneringen en je fantasie, is voor heel je leven.width=500


width=500


1e prijs wagens

 1. 6. Hummeloseweg
  “50 jaar Hummeloseweg”
  De wagenbouwers van de Hummeloseweg hebben dit jaar de pijlen gericht op het 50 jarig bestaan van hun buurtvereniging . Als blikvanger van de Hummeloseweg stond in het jaar 1965 het café de Lange Wagen. Dit hebben ze geprobeerd letterlijk en figuurlijk uit te beelden.  Met name de Lange Wagen waar vroeger elk feest zijn oorsprong kreeg d.m.v. groen halen,  groen maken, roosjes maken en mooi maken.
  Kortom: in het café en onder de veranda van het café de Lange Wagen was het een goed vertoeven, om elk feest op te starten te laten slagen.  De Hummeloseweg is daar liefhebber van en omarmd daarmee de saamhorigheid en vriendschap van de buurt.
  In deze optocht zijn ze op weg naar het echte grote feest: 50 jaar buurt Hummeloseweg op 26 september 2015. Zoals we het destijds vierden in 1965, vieren we het anno 2015 nog. 
  Hieperdepiep hoera, op naar de 50 jaar!
 1. width=600

 

width=600


de wisselbeker ging dit jaar naar de ingehuurdee wagen van de Bielemansdijk met

TOUR DE FRANCEwidth=700

WIJ ZIJN ER TROTS OP DAT DEZE OPTOCHT PRIMA IS VERLOPEN AL IS HET JAMMER DAT HET KONINGSPAAR NIET IN DE TRADITIONELE KOETS KON WORDEN GETOOND DOORDAT DIT JAAR GEEN GESCHIKTE PAARDEN KON WORDEN GEVONDEN


Terug
Agenda

Nieuws
Sponsor
EMM
Kermismarkt  Schutterij  Keizer  Drumband  Feest  Paardenmarkt  Eendracht Maakt Macht  Jeugdkoning  Volksspelen  Bronckhorst