Verslag Kermis 2017

Woensdag 12 juli 2017

Vanwege de slechte weersvoorspellingen viel de kermismarkt letterlijk en figuurlijk in het water. Nadat het merendeel van de standhouders zich hadden afgemeld bij de organisatie moesten we het helaas af lasten. Gelukkig klaarde het aan het eind van de middag op.

Nieuw op de woensdagavond is het Hengelse Kampioenschap Tandemracing. Mede mogelijk gemaakt door Slotboom Rijwielhandel die de fietsen ter beschikking stelde. Er werden 8 tandems gemaakt van 16 fietsen. Op het circuit wat voorzien was van strobalen, hekken, vlaggers en een timer probeerden de waaghalzen op een tadem de snelste ronde op het circuit neer te zetten. De snelste waren:

Dames
1e prijs  Femke en Marit
2e prijs  Renate en Babette
3e prijs  Lisanne en Elize

Heren
1e prijs  Jurre en Sid
2e prijs  Jesper en Arjan
3e prijs  Pim en Ype

 

Vrijdag 14 juli 2017

De commissie van de kinderspelen heeft weer een leuke en actieve middag georganiseerd voor alle kinderen uit Hengelo van 4 t/m 12 jaar op het terrein van IJsvereniging Steintjesweide. Mede ook danzij de vrijwilligers van Ijsvereniging Steintjesweide kunnen we de kinderen weer een leuke middag bezorgen.

Het thema was dit jaar “ZOMER”. Helaas bleek het een typische Nederlandse zomerdag met regen. Maar dat mocht de pret niet drukken en ondanks de regenbuien kwamen er toch nog een tal van kinderen gezellig spelletjes spelen. Koninklijke Harmonie Concordia zorgde voor een muzikale ondersteuening en uiteraard was er ook iets te snoepen en drinken.

Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina Kermis Hengelo Gelderland

width=600

width=600

width=600

width=600

width=600

width=600

 

width=600

width=600

Dit jaar werd het dubbeltjesdansen op de vrijdagmiddag op de Bleijke gehouden. Iedereen is welkom op deze gezellige middag. Zowel bewoners als mensen uit Hengelo konden in het Atrium gezellig samen zijn onder het genot van een borreltje of een advocaatje. Het dubbeltjesdansen is voor vele ouderen een blik van herkenning. Als men vroeger naar een dansavond ging dan werd er geen entree gevraagd maar dan moest men een dubbeltje per dans betalen. De middag stond onder leiding van Theo Jaaltink die dit weer voortreffelijk deed.

Voor meer foto's kijk op onze Facebook pagina Kermis Hengelo Gelderland.


Zoals traditie is geworden gingen de vendeliers van de EMM op bezoek bij de Bleijke. Hier brachten de vendeliers in samenwerking met een afvaardiging van de Koninklijke Harmonie Concordia een aubade aan de nieuwe Koningin mevrouw Veerink.

Vanaf 19:00 uur stond het ringsteken op het programma. De prijzen werden als volgt verdeeld:

Ringsteken Heren:
1e prijs Rob Mullink
2e prijs Sjoerd Gerrits
3e prijs Ivar Regelink
4e prijs Dick Regelink
5e prijs Alfons Veenhuis

Ringsteken Dames:
1e prijs Agnes Winkelman
2e prijs Ineke Regelink
3e prijs Ria Winkelman
4e prijs Gerdien Mullink
5e prijs Elise Harmsen

Tadem ringsteken:
1e prijs Mike en Vinnie 
2e prijs Sid en Jurre

 

Zaterdag 15 juli 2017

Vroeg in de ochtend werd het oude koningspaar en de jeugdkoning onder muzikale begeleiding van Koninklijke Harmonie Concordia naar het schietterrein gebracht. Na alle formaliteiten werden Richard Veerink en Toon Stortelder door voorzitter Cees van Staalduinen benoemt tot erelid van Schutterij E.M.M. voor hun bewezen diensten. Na de ereschoten werd klokslag 11:00 uur het startsein gegeven voor de editie 2017.Na 310 schoten viel de vogel naar beneden en is Mike Claver nieuwe koning van 2017-2018.
Bij de dames wist Rilana Beek de titel knuppelkoningin te bemachtigen. En ook bij de jeugd was er een winnaar. Gijs Enzerink wist de titel als jeugdkoning op te eisen.Uitslagen heren:
Linkervleugel: Roland Ruesink (loting), rechtervleugel:Willem Gr. Bruinderink, kop: Gerwin Wijs, staar: Rudy Gerrits, romp Mike Claver

Uitslagen dames:
linkervleugel: Marja Nijenhuis, rechtervleugel: Kira Kok, kop: Renate Gerrits, staart: Hendrien Beek, romp: Rilana Beek

Uitslagen jeugd:
linkervleugel: Danielle Besselink, rechtervleugel: Gijs Enzerink (loting), kop: Ivar Regelink, staart: Gijs Barink, 
romp: Gijs Enzerink

Nadat de Koning, Knuppelkoningin en Jeugdkoning bekend waren werd er door Scharfschützenverein Heyerode 1900 e.V. uit Heyerode een demonstratie gegeven met het schieten met historische kanonnen die speciaal overgekomen waren.


Zondag 16 juli 2017

Om 11:30 uur begon de receptie voor het kersverse koningspaar Mike Claver en Marit Eenink, knuppelkoningin Rilana Beek, jeugdkoning Gijs Enzerink en keizerspaar Theo Jaaltink en Ria Dolphijn. Zij werden door alle genodigden gefelicteerd met het behalen van hun titel.

Na de vaandelhulde werd door de Bielemannen, volgens traditie, de boomstam met een bijl door gehakt en ging de optocht om klokslag 14:00 uur van start door de straten van Hengelo (gld). In totaal reden er 11 wagen mee in de optocht.


Fam. Zuurveld/Nuesink

Buurtschap Bekveld (koningspaar)

Koolhovenheide

Buurtvereniging 't FortMarion Kohler-Beijenhof en vriendengroep


Buurtvereniging De Noabers

Buurt van de Bielemansdijk

Buurtschap Bekveld

CV De Peardeknuppels

Buurtschap Varssel

Hamove

IJsvereniging Steintjesweide had voor hun vrijwilliger en koning Mike Claver een wagen gebouwd om hem zo te feliciteren met zijn behaalde titel.

 

Na deskundig beraad was de uitslag van de optocht was als volgt:

Jeugd

1e prijs Jorik, Julia, Eline, Daphne 30 punten

Grote wagens:

1e prijs Marion Kohler en vrienden gr. 185 punten
2e prijs Hamove 153 punten


Kleine wagens:

1e prijs Fam. Zuurveld/Nuesink 172 punten
2e prijs Koolhovenheide 166 punten
3e prijs Buurtschap Varssel 150 punten
4e prijs Buurtvereniging De Noabers 146 punten
5e prijs Buurtschap Bekveld 143 punten


Gehuurde wagens:

1e prijs Buurtvereniging 't Fort Halle 207 punten
2e prijs Buurt van de Bielemansdijk 197 punten
3e prijs Buurtschap Bekveld 193 punten
4e prijs CV De Peardeknuppels 150 punten

De wisselbeker ging dit jaar naar Buurtvereniging 't Fort uit Halle


Terug
Agenda

Nieuws
Sponsor

Hamove
Hengelo Gld

EMM
Hengelo  Achterhoek  Eendracht Maakt Macht  Keizer  Marketentster  Optocht  Lunapark  Jeugdkoning  Volksspelen  EMM