Optocht 17 juli 2011

Geplaatst op : 2011-07-16 18:34:05

Optocht 2011:

-          Geluidswagen

-          Orkest 1              Schutterij  Eendracht Maakt Macht uit Hengelo (gld)

-          Koets met:         Koningspaar:

Knuppelkoningin:

Jeugdkoning:

-          Wagen met genodigden

-          Kinderen met versierde fietsen

 1. 1. Buurt Bielemansdijk Halle:

“Daar bij die molen’’

Daar bij die molen. Een heleboel mensen kennen nog wel de tekst van het liedje uit de jaren 50 van de vorige eeuw waarin wordt bezongen hoe twee jonge mensen elkaar op een romantisch plekje elkaar de liefde verklaren. Dat ging toen nog zo. In de moderne tijd gaat het allemaal een stuk sneller. Maar de buurt van de Bielemansdijk uit Halle wil met deze wagen de sfeer uit die tijd een beetje terughalen. Een molen waarbij twee oudere mensen zitten te mijmeren over vervlogen tijden. Maar ook een paar kinderen die de plek bij de molen hebben uitgekozen om te spelen en lekker te picknicken.

Buurtvereniging Dunsborg Hengelo:
“Jubileum”
Buurtvereniging Dunsborg (tussen Hengelo en Zelhem) bestaat 25 jaar (1986-2011).
Deze enthousiaste en sportieve vereniging wil jullie als toeschouwers deelgenoot maken van deze mijlpaal. Op de wagen staat het huidige koningspaar en er omheen lopen verschillende sporters,leden en bestuur. De borden op de wagen verwijzen naar hun jaarlijkse activiteiten.
Om aan te geven dat ze er allemaal voor gaan, trekken ze samen de kar.

-          Orkest 2              Kon. Harmonie Concordia  uit Hengelo (gld)

 1. Buurtvereniging  “de Noabers” “Noaberkoning”       
  De Noabers  bunt ook weer van de partij, met een trekker en een karretje,
  op dat karretje steet een ziespanmotor, met de koning der Noabers 2011,
  Gert Pelgrum, oftewel Gert van de Pokkeldoorn en zien grote liefde Mientje Pelgrum.
  Gert was in het verleden een beroemde en beruchte ziespancrosser,
  hef menig wedstrijdterrein op de kop ezet, en zo noe en dan ok wel eens een pries of een schram opgelopen.
  Gert maakt alle joaren de holten vogels veur 't vogelschieten,
  Noa 29 joar is ut um eindelijk gelukt um zien eigen vogel van de poal te knappen.
  Gert en Mientjen bunt ok altied van de partij as dur wat te vieren, of te maken is,
  kortom, dit bunt 2 echte Noabers!
 1. De heren en de jeugd van de Hummeloseweg
  Ver-Zuipschuit
  De Hummeloseweg heeft al jaren een grote groep vrijwilligers die met plezier een wagen bouwen. En voor de  jeugd is het dan ook bijna vanzelfsprekend dat ze gaan meebouwen aan een wagen voor de optocht.
  Deze jonge gastjes, de zogenoemde hakkers, zijn dit jaar erg druk geweest met het bouwen van hun droomboot. Alleen hebben ze nog niet zo veel ervaring met lassen en dreigt hun luxe schuit te verzuipen.
  Gelukkig beschikt de Hummeloseweg ook over ervaren lassers van 45 jaar en ouder,  die wel de nodige kennis van het lassen hebben .  Samen zorgen ze er voor dat de droomboot weer helemaal in elkaar gelast wordt, en  zetten ze nu koers naar mooie bestemmingen.

-          Orkest 3    Spielmanszug Sutrum-Harum aus Neuenkirchen / Schützenverein
Landersum

 1. Buurtvereniging ut Fort Halle:
  “Treinleed”
  Buurtvereniging het fort uit Halle heeft zich dit jaar het lot van de treinreizigers op de lijn Arnhem-Winterswijk en het ontbreken van het toilet in de trein aangetrokken. Daarom zijn de Halsche tramwegen weer in het leven geroepen en de sik weer onder stoom gebracht.
  Bij hun kunt een kaartje inclusief toiletbezoek kopen, onder het motto doe hier uw plas zoals het vroeger was.
 1. Buurtschap Bekveld:
  “Herrie in de keuken”
  Chef-kok Herman den Blijker helpt, samen met adviseur dhr. Reimers, noodlijdende restaurants om hun zaakjes weer op orde te krijgen. De kookgigant laat zien dat een passie voor koken niet het enige ingrediënt is voor een goedlopend restaurant. Hij observeert, signaleert en geeft vervolgens zijn ongezouten kritiek. Dit levert vaak confronterende en verhitte momenten op in de keuken. Den Blijker houdt het hoofd koel en zorgt dat de restauranthouder de boel weer op de rit krijgt. Zelfs als de problemen de pan uit rijzen is er hoop.

-          Orkest 4              De Trekkebuuls  uit Hengelo

 1. De dames van de Hummelosweg
  “De Bleijke”
  U ziet hier het Bleekhuisje van Hengelo met de wasvrouwen van vroeger en de jeugd van nu.
  Het Bleekhuisje dateert uit 1750 en herinnert aan de tijd dat mensen uit de wijde omtrek hier hun was lieten bleken op de bleek. In het huisje hield de wachter een oog op het dure wasgoed. Buiten het Nederlands Openluchtmuseum is een echt bleekhuisje alleen nog maar in Hengelo te vinden.
  Tegenwoordig wordt er nog gewandeld, de eendjes gevoerd en gevist. En de bewoners van Zorgcentrum de Bleijke kunnen genieten van een mooi uitzicht. Dit moet zo blijven. Jammer genoeg ontbreekt het aan voldoende onderhoud.
  Dit geldt niet alleen voor het bleekhuisje, maar voor het hele park. Het zou jammer zijn als zo’n uniek stukje geschiedenis verloren zou gaan omdat er simpelweg geen geld voor is.
  Dorpsbelang Hengelo heeft een plan bij de gemeente Bronckhorst neergelegd, maar dit kon niet worden uitgevoerd door ondermeer geldgebrek. Toch was de Aktie niet voor niets, de gemeente is actief gaan zoeken naar andere mogelijkheden.

Groep Covikseweg uit Steenderen:
“ Het Covikslot”
Tijdens graafwerkzaamheden onlangs op de Covik zijn graafmachines van de Nacap net voor donker gestuit op een grote zwarte doodskist. Het werk is stilgelegd zodat archeologen de volgende morgen onderzoek naar deze bijzondere vondst konden verrichten. De volgende morgen bleek de kist echter geopend…
Uit het onderzoek dat volgde bleek dat de kist hoogstwaarschijnlijk van Graaf Covikstein is, geboren 30 februari 1438 en op onverklaarbare wijze gestorven op 32 september 1678.
Een bijzonder slechte man die lange tijd heeft gewoond op landhuis Covikslot. Hij heerste op zeer brute wijze over het volk van de Covik en omstreken. Wie hem tegensprak werd direct aan de perenboom voor in zijn tuin opgehangen of…onthoofd.
Sinds de kist leeg is aangetrokken gebeuren er hele vreemde dingen in het buurtschap. Buurtbewoners beweren dat het de geest is van graaf Covikstein die rondwaart. Het Covikslot was sinds het overlijden van de graaf onbewoond en stond er stil en verlaten bij.
De laatste tijd spookt het er echter….

Terug
Agenda

Nieuws
Sponsor
EMM
Neunkirchen  Lunapark  Vendelen  Kermisoptocht  Drumband  Kermiswagen  Kermismarkt  Schutterij  Keizer  Optocht