Kermisverslag 2011

Geplaatst op : 2011-07-17 11:18:14

width=130

Tijdens de trekking voor het vogelschieten was het een weer goed bezochte gezellige avond in cafe Wolbrink .

Rond negen uur werd de trekking van de verloting verricht door de secretaris Richard Veerink waarbij de winnende nummers zijn:

133, 499, 521, 985, 1183, 1203. 1211. 1482. 1984. 2182. 2331. 2478. 2513. 2549. 2610. 3243. 3433 en 3494

Als hoofdprijswinnaar werd Bertus Lubbers die een buitenkeuken won t.w.v. 525 euro die door Enorm Arendsen ter beschikking werd gesteld.

De gewonnen prijzen kunnen worden afgehaald bij Toon Stortelder, Menkhorsterweg 4 in Hengelo Gld.

Maak eerst telefonisch een afspraak op nummer 0575 – 461704.

width=410


De woensdag ging van start met heel veel regen en de markt kreeg hierdoor geen publiek, maar ook ongeveer 20 plekken op de markt bleven leeg, kortom een droevig scenario. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen.

Om 18.00 uur werd besloten om de motoren toch maar van start te laten gaan ondanks de weergoden die nog steeds niet wilden meewerken. De motorrijders hadden er goed zin in en toonden op de gladde keien hun vakmanschap. Er bleek ook nog wel een redelijk aantal mensen op te komen dagen ondanks de gedachte van Het zal toch wel niet doorgaan.Voor de horecabedrijven de Egelantier en Leemreis was het een gezellige drukte en menig gesprek werd tussen de oud inwoners en de huidige inwoners aangegaan. Na afloop werd door de organisatie EMM en enkele leden van de HAMOVÉ aangegeven dat herhaling volgend jaar er zeker inzit.

width=389width=386width=384width=382


De donderdag is een stille dag op de kermis maar de 55 plussers gaan toch maar even naar het water om een wedstrijd kermisvissen te houden. Op de foto ziet u de prijswinnaars. Als derde eindigde Derk Jansen (links), tweede werd Herman van der Lende (rechts) en de winnaar van de kermisbokaal werd Hans Luimes die in het midden staat.

width=411


width=224

Mevrouw Raggers-Bos het gelukkigst!

Na 146 schoten en exact 2 ronden, moest de vogel, helaas, tijdens het traditionele vogelschieten in de Bleijke, verloot worden onder de 26 deelnemers.
Mevrouw Raggers-Bos was de gelukkige. Zij mag zich een heel jaar lang de koningin noemen van de Bleijke!


Op de vrijdag was hij er weer, de zon. En dit was meteen ook duidelijk te zien bij de kinderspelen.

De catering moest ijsjes bijhalen, zo'n grote opkomst was niet verwacht. Het item van deze dag was Heksenfeest en feest was het. We gaan niet alle spelletjes opnoemen, te veel gewoon.Hier enkel fotootjes width=425width=445width=447width=447width=448width=451width=447


Intussen is er in zaal Wolbrink de dansmiddag voor ouderen. De heren van het orkest De Deurzetters hadden er veel zin in en werden beloond met een bijna uitverkochte zaal. Hier ziet u enkele sfeerbeelden van deze middag.

width=451width=444width=446width=446width=445width=444


Op vrijdagavond is de traditie geboren dat om 19.00 uur een aubade wordt gegeven door de Koninklijke harmonie Concordia voor de bewoners van cverzorgingscenttrum de Bleijke. Zo ook dit jaar. Elk jaar geven de vendeliers van de schutterij een vendelhulde bij het eerste nummer wat wordt gespeeld. Degene die de verslaggeving op deze site doet kwam om 10 voor zeven aan en het programma met de vendeliers bleek al te zijn afgewerkt. Ze zaten al aan de koffie (verdient hoor).

Hier een foto van net voor de pauze

width=490


Op de vrijdag is een traditie die voortkomt uit de vorige eeuw en misschien wel de eeuw hiervoor, namelijk het ringsteken. We doen het op de fiets tegenwoordig en dat  zal misschien in vroegere jaren wel met paard en wagen gebeurd zijn, maar het plezier is er nog altijd volop.

Op de achtergrond ziet u de kermis met de BOOSTER als blikvangerwidth=416

De uitslag is: 5e Gerdien Mullink, 4e Hendrien Beek, 3e Karen Notten, 2e Mariska Nijenhuis en als winnares kwam Elise Harmsen uit de bus

width=491

Bij de heren was de einduitslag als volgt:

5e Dick Regelink, 4e Remco Braam, 3e Alfons Veenhuis, 2e Klaas Vermeulen en de sterkste onder de heren bleek een zoon van de als derde geeindigde Alfons, Don Veenhuis.width=479

De zaterdag staat in het teken van het vogelschieten waarbij wordt begonnen met het ophalen van de oudkoning aan huis. Er wordt vertrokken vanaf café Wolbrink onder begeleiding van de muziekvereniging Concordia de koets en actieve schutterij naar de Prunusstraat

width=478width=362

Een vendelhulde wordt gegeven door de vendeliers van de vereniging EMM.width=364width=461

Van hieruit gaat het richting het schietterrein waar een heuse boomstam in de weg lag die vakkundig door de Bielemannen werd verwijderd (biertje erbij).

width=459

width=465

width=467width=456width=439

width=442width=438

width=438width=437

De uitslagen bij het vogelschieten voor de jeugd zijn:

Kop Mike Claver, rechtervleugel Wietse Arends, linkervleugel Vinnie Bosz, staart Jeroen Kornegoor en de romp

Jordy den Toom die zich de JEUGDKONING 2011 mag noemen.

width=438width=473


Bij het vogelknuppelen voor dames was de uitslag Kop Laurien Bosman, rechtervleugel Karen Notten, linkervleugel Hendrien Beek (na loting) de staart Mariet Wentink en de romp Sonja Gerrits. Hierdoor is

Sonja Gerrits KNUPPELKONINGIN 2011

width=693


Bij het vogelschieten voor de senioren was het bijna op verloten uitgelopen want de vierde ronde zat er bijna op met nog vijf namen op het lijstje. Echter de vogel moest kapituleren na exact 500 schoten en de nare verloting bleef gelukkig achterwege. Aantal deelnemers waren er 151

de uitslag:

kop Henk Wissink, linkervleugel Sonja Gerrits, rechtervleugel Gerrit van der Lende, staart Dinant Olthof en de romp was een prooi voor Gerrit Hulstijn die zijn vrouw Maria als koningin koos.

GERRIT EN MARIA HULSTIJN KONINGSPAAR 2011

width=601


Tijdens de eerste drie kermisdagen werden er gratis loten verstrekt door de kermis exploitanten
Hier won Greet Willemsen de prachtige hoofdprijs. Op de foto ziet u de prachtige prijze die er te winnen waren.


Op de zaterdagmiddag zijn er ook altijd de traditionele kermis-viswedstrijden.

Nummer 1 is Jozef Meijer nummer 2 is Henk Doornink nummer 3 is Roy Steghuis


De zondagmorgen astaat elk jaar in het teken van de receptie/fruhshoppen bij Grand café De Egelantier. Hier kunnen dan de nieuwe koningen en koninginnen de hand geschud worden.

Rond twaalf uur ariveerde de delegatie uit Neuenkirchen uit Duitsland. Een erehaag van bestuursleden, koningen en koninginnen verwelkomden de gasten.

Hierna werd een vendelhulde gegeven voor Hotel Leemreis waar vendeliers van O.L.V. Varsselder-Veldhunten en de vendeliers van de EMM op de klanken van de Harmonie Concordia het publiek een mooie show voorschotelden.

Voor de bielemannen kwam een (on)verwacht obstakel op de weg namelijk een flinke berkenstam die verwijderd moest worden. Maar och voor een paar glaasjes bier van Leemreis was dit snel geklaard.

Om twee uur exact ging de wagen van Hans Sloot die de optocht vooraf gaat van start.

Helaas deden er maar drie kinderen mee in de optocht en we hopen dat dit volgend jaar een groter aantal zal zijn.

 1. Buurtschap Bekveld: vierde prijs ingehuurde wagens
  “Herrie in de keuken”
 2. Chef-kok Herman den Blijker helpt, samen met adviseur dhr. Reimers, noodlijdende restaurants om hun zaakjes weer op orde te krijgen. De kookgigant laat zien dat een passie voor koken niet het enige ingrediënt is voor een goedlopend restaurant. Hij observeert, signaleert en geeft vervolgens zijn ongezouten kritiek. Dit levert vaak confronterende en verhitte momenten op in de keuken. Den Blijker houdt het hoofd koel en zorgt dat de restauranthouder de boel weer op de rit krijgt. Zelfs als de problemen de pan uit rijzen is er hoop.

Groep Covikseweg uit Steenderen: derde prijs ingehuurde wagens
“ Het Covikslot”
Tijdens graafwerkzaamheden onlangs op de Covik zijn graafmachines van de Nacap net voor donker gestuit op een grote zwarte doodskist. Het werk is stilgelegd zodat archeologen de volgende morgen onderzoek naar deze bijzondere vondst konden verrichten. De volgende morgen bleek de kist echter geopend…
Uit het onderzoek dat volgde bleek dat de kist hoogstwaarschijnlijk van Graaf Covikstein is, geboren 30 februari 1438 en op onverklaarbare wijze gestorven op 32 september 1678.
Een bijzonder slechte man die lange tijd heeft gewoond op landhuis Covikslot. Hij heerste op zeer brute wijze over het volk van de Covik en omstreken. Wie hem tegensprak werd direct aan de perenboom voor in zijn tuin opgehangen of…onthoofd.
Sinds de kist leeg is aangetrokken gebeuren er hele vreemde dingen in het buurtschap. Buurtbewoners beweren dat het de geest is van graaf Covikstein die rondwaart. Het Covikslot was sinds het overlijden van de graaf onbewoond en stond er stil en verlaten bij.
De laatste tijd spookt het er echter….

 1. Buurtvereniging ’t Fort Halle: tweede prijs ingehuurde wagens
  “Treinleed”
  Buurtvereniging het fort uit Halle heeft zich dit jaar het lot van de treinreizigers op de lijn Arnhem-Winterswijk en het ontbreken van het toilet in de trein aangetrokken. Daarom zijn de Halsche tramwegen weer in het leven geroepen en de sik weer onder stoom gebracht.
  Bij hun kunt een kaartje inclusief toiletbezoek kopen, onder het motto doe hier uw plas zoals het vroeger was.

eerste prijs ingehuurde wagens

 1. 1. Buurt Bielemansdijk Halle:

“Daar bij die molen’’

Daar bij die molen. Een heleboel mensen kennen nog wel de tekst van het liedje uit de jaren ’50 van de vorige eeuw waarin wordt bezongen hoe twee jonge mensen elkaar op een romantisch plekje elkaar de liefde verklaren. Dat ging toen nog zo. In de moderne tijd gaat het allemaal een stuk sneller. Maar de buurt van de Bielemansdijk uit Halle wil met deze wagen de sfeer uit die tijd een beetje terughalen. Een molen waarbij twee oudere mensen zitten te mijmeren over vervlogen tijden. Maar ook een paar kinderen die de plek bij de molen hebben uitgekozen om te spelen en lekker te picknicken.

Buurtvereniging  “de Noabers” “Noaberkoning”        vierde prijs
De Noabers  bunt ook weer van de partij, met een trekker en een karretje,
op dat karretje steet een ziespanmotor, met de koning der Noabers 2011,
Gert Pelgrum, oftewel Gert van de Pokkeldoorn en zien grote liefde Mientje Pelgrum.
Gert was in het verleden een beroemde en beruchte ziespancrosser,
hef menig wedstrijdterrein op de kop ezet, en zo noe en dan ok wel eens een pries of een schram opgelopen.
Gert maakt alle joaren de holten vogels veur 't vogelschieten,
Noa 29 joar is 't um eindelijk gelukt um zien eigen vogel van de poal te knappen.
Gert en Mientjen bunt ok altied van de partij as dur wat te vieren, of te maken is,
kortom, dit bunt 2 echte Noabers!

 1. Buurtvereniging Dunsborg Hengelo: derde prijs
  “Jubileum”
  Buurtvereniging Dunsborg (tussen Hengelo en Zelhem) bestaat 25 jaar (1986-2011).
  Deze enthousiaste en sportieve vereniging wil jullie als toeschouwers deelgenoot maken van deze mijlpaal. Op de wagen staat het huidige koningspaar en er omheen lopen verschillende sporters,leden en bestuur. De borden op de wagen verwijzen naar hun jaarlijkse activiteiten.
  Om aan te geven dat ze er allemaal voor gaan, trekken ze samen de kar.


 1. De dames van de Hummelosweg
  “De Bleijke”
  U ziet hier het Bleekhuisje van Hengelo met de wasvrouwen van vroeger en de jeugd van nu.
  Het Bleekhuisje dateert uit 1750 en herinnert aan de tijd dat mensen uit de wijde omtrek hier hun was lieten bleken op de bleek. In het huisje hield de wachter een oog op het dure wasgoed. Buiten het Nederlands Openluchtmuseum is een echt bleekhuisje alleen nog maar in Hengelo te vinden.
  Tegenwoordig wordt er nog gewandeld, de eendjes gevoerd en gevist. En de bewoners van Zorgcentrum de Bleijke kunnen genieten van een mooi uitzicht. Dit moet zo blijven. Jammer genoeg ontbreekt het aan voldoende onderhoud.
  Dit geldt niet alleen voor het bleekhuisje, maar voor het hele park. Het zou jammer zijn als zo’n uniek stukje geschiedenis verloren zou gaan omdat er simpelweg geen geld voor is.
  Dorpsbelang Hengelo heeft een plan bij de gemeente Bronckhorst neergelegd, maar dit kon niet worden uitgevoerd door ondermeer geldgebrek. Toch was de Aktie niet voor niets, de gemeente is actief gaan zoeken naar andere mogelijkheden.
 1. De heren en de jeugd van de Hummeloseweg
  Ver-Zuipschuit
  De Hummeloseweg heeft al jaren een grote groep vrijwilligers die met plezier een wagen bouwen. En voor de  jeugd is het dan ook bijna vanzelfsprekend dat ze gaan meebouwen aan een wagen voor de optocht.
  Deze jonge gastjes, de zogenoemde hakkers, zijn dit jaar erg druk geweest met het bouwen van hun droomboot. Alleen hebben ze nog niet zo veel ervaring met lassen en dreigt hun luxe schuit te verzuipen.
  Gelukkig beschikt de Hummeloseweg ook over ervaren lassers van 45 jaar en ouder,  die wel de nodige kennis van het lassen hebben .  Samen zorgen ze er voor dat de droomboot weer helemaal in elkaar gelast wordt, en  zetten ze nu koers naar mooie bestemmingen.

De wisselbeker die de Hummeloseweg ontving is beschikbaar gesteld door FRANS KOK

Terug
Agenda

Nieuws
Sponsor
EMM
Feest  Koningspaar  Eendracht Maakt Macht  Keizer  Drumband  Zomermarkt  Paardenmarkt  Achterhoek  Jeugdkoning  Hengelo