OPTOCHT 2012

Geplaatst op : 2012-07-14 23:47:19

Optocht 2012:

 1. 1. Buurtvereniging Koolhovenheide:

“Koningspaar
Hier komt de buurtvereniging Koolhovenheide met koningin Femmy en prins Andre.
Voor dit prachtige paar heeft de Kerstman zijn slee uit de stalling gehaald.
De rendieren genieten van hun zomerrust en daarom wordt de arrenslee getrokken door een tractor

 1. Buurtvereniging ’t Fort Halle:
  “De Plofkip”
  Buurtvereniging het Fort uit Halle heeft zich dit jaar gericht op de actualiteit rondom kip.
  U kent het wel, dat lekkere stukje kip in de supermarkt wat ook wel plofkip wordt genoemd.
  De vraag is natuurlijk ligt de plofkip bij u thuis in de pan, of gaat hij in de ban?
 2. Buurtschap Bekveld: “Oerend Hard”       
  Van 1946 tut 1989 is der ecrosst op ut Zand. Hoogtepunt van de cross was de organisatie van de GP 250cc in 1980. Naodat de letste cross verreden was hield gin mense ut veur meugelek dat der ooit nog ereden zol wordn op ut deur Normaal bezongen ‘Hengelse Zand.  
  Ter gelegenhied van ut 75-jeureg bestaon van de Hengelse auto en motor vereniging HAMOVE zal der toch weer een cross e-organiseerd wordn op dit roemruchte circuit.
  Tiedens de cross op zundag 30 september zal de bi-j völle luu bekende en beroemde band NORMAAL zien optreden verzörgen. Now wi-j van de motorcross heb eheurd en geen tied wilt verknojen gaow dus op 29 en 30 september OEREND HARD NAOR UT HENGELSE ZAND.
 3. Buurtschap De Noabers
  “ Koningspaar”
  In zijn vroegere jaren, kon Johan Ruesink de Achterhoekse wegen flink onveilig maken.
  Hij wilde meestal als eerste bij het café zijn, en gaf zijn vrienden dan ook het nakijken, als hij weer eens vol gas met zijn brommer over een kruising knalde.
  Het ging lang niet altijd goed, hij kwam ook wel eens onder een auto terecht, of hij kwam met zijn auto tot stilstand voor een duiker, waarna hij weer vrolijk uit kon stappen  om te zeggen dat de tunnel tóch te klein bleek. Als je zoveel geluk hebt, dan kun je de vogel in de Noordink er ook wel afschieten. Dit is hem op 7-7-2012 dan uiteindelijk gelukt! Vandaar dat buurtvereniging de Noabers Johan en Astrid vandaag op de wagen hebben gezet!
 1. Buurt van Bielemansdijk :
  “Bankencrisis”
  De regering bezuinigt. Het Binnenhof is met vakantie.  De banken strooien nog steeds kwistig met bonussen voor hun directeuren. En zoals de afgelopen dagen in de kranten was te lezen, belazeren ze de boel op grote schaal. En wie is de dupe? Juist, de gewone man die steeds meer is aangewezen op voedselbanken en, als het een beetje tegenzit, op een bankje in het park waar hij als dakloze zijn dagen mag slijten.
 2. Hummeloseweg:
  “Zwembad Het Elderink, het is 5 voor 12.”
  Voor ons geen dagje strand, want wij hebben een zwembad bij de hand.
  De wagenbouwers van de Hummeloseweg willen op een ludieke manier het behoud van het zwembad onder de aandacht brengen. 
  Op het voorste deel van de wagen wordt het zwembad met haar fraaie details uitgebeeld.
  Het achterste deel stelt de kustlijn voor of te wel het strand.
  Eén ieder in ons dorp heeft het zwemmen geleerd op het Elderink. Iedereen die kan zwemmen, is dan goed genoeg om het grote werk aan te kunnen, dus zwemmen in zee.
  Een dagje strand kan dus zonder problemen ingepast worden in de vakantie, maar helaas is het zo ver weg, vanuit onze mooie Hengelo.
  Jong geleerd is oud gedaan, maar door bezuinigingen staat het bestaan van het zwembad op de tocht. Dus voor ons geen dagje strand, want wij hebben een zwembad bij de hand.

7.  Hamove
“75 jarig jubileum Hamove”
De Hamove is in de loop der jaren gegroeid van een  vereniging met twintig leden naar een vereniging van meer dan 500 leden. Het is opgericht om toer-en orieteringsritten te organiseren. Na de tweede wereldoorlog kwam daar al snel de motorcross op ut Zand bij.
In de jaren 60 volgden de Hengelo Rally en de wegraces, in de jaren 70 de wandeltocht en in de jaren 90 toertochten, de offroa drit en de jaarlijkse minibike wedstrijd. Met vele hoogtepunten als het organiseren van de EK enduro, de european Women,s Cup wegrace en meerdere Windmolen rally’s, maar ook diepte punten zoals het verliezen van de cross op ut Zand het kwijtraken van het trainingscircuit het Wossinkbos  en de vaak verregende evenementen. Een overzicht van de afgelopen 75 jaar is vastgelegd in een mooi boek welke te verkrijgen is via Hamove.nl


 1. De jeugd van de Hummelosweg:
  “Door de reconstructie van park de Bleijke zijn wij weer een visplek rijker”.
  Sinds jaar en dag is park de Bleijke een van de mooiste plekjes van Hengelo Gelderland. Gelieft door jong en oud is park de Bleijke al jaren het middelpunt van rust in de dorpskern.
  Door de jaren heen is park de Bleijke veroudert en kan het wel een facelift gebruiken.
  Door een totale metamorfose kan het door jong en oud worden gebruikt. Er kan worden gespeeld in de speeltuinen, gewandeld over de paden en worden gevist in het fris uitgebaggerde viswater rondom het mooie en vernieuwde park.

 2. Buurtschap Bekveld
  “Hoe netter in het pak, hoe groter het ...ken”
  Buurtschap Bekveld doelt hier mee op de groep van grote geld en de bonus graaiers die steeds met ons het geld gaan lopen op kosten van de gemeenschap. 
 1. BCV Varssel
  “ 4 x thema”
  BCV heeft een wagen gebouwd met 4 thema’s bestaande uit:
  1. Gouwe ouwe:              Ons verleden in de wereld van sex drugs en rock en roll

2. Bijna trouwen:             Het is voor de gemiddelde persoon uit Varssel zeer moeilijk een
partner te vinden.

3. Niet te vertrouwen:      Dit blijkt wel uit de 2 voorgaande items

4. Kindje Brouwen:          Als je dan eenmaal getrouwd bent………

Terug
Agenda

Nieuws
Sponsor

Onstenk Meubelen
Hengelo Gld

EMM
Koningspaar  EMM  Paardenmarkt  Kermiswagen  E.M.M.  Feest  Bronckhorst  Vendelen  Schutterij  Eendracht Maakt Macht