Optocht 2016

Geplaatst op : 2016-07-17 09:34:53

Op zondag staat traditioneel de optocht gepland. Grotendeels dezelfde groep wagenbouwers namen ook dit jaar weer de moeite om een grote of kleine wagen te bouwen. Sommige wagens hadden al elders gelopen waar wij als organisatie het volste begrip voor hebben. We willen onze wagenbouwers dan ook hartelijk danken voor hun loyaliteit en inzet aan de optocht in Hengelo (gld). Zonder deze groep mensen kunnen we geen optocht organiseren.

Voorafgaand aan de optocht vond er een receptie plaats bij De Egelantier. Naast de Burgermeester van de gemeente Bronckhorst was er een afgevaardiging uit Neuenkirchen aanwezig. Ook was er voorafgaand een vaandelhulde. Nadat de Bielemannen de boomstam hadden doorgehakt, kon de optocht 2016 van start gaan.

Van link naar rechts: Commandant Jan v/d Lende, het Keizerpaar Theo Jaaltink & Ria Dolphijn, het koningspaar Martin Harmsen en Ans Teunissen, knuppelkoningin Nicole Hulstijn, jeugdkoningin Renee Roenhorst, Kapitein Eef Beek

Grote wagens Hengelo (gld):
1e prijs – 192 punten - Eeuwige Jeugd
2e prijs – 163 punten - Hamove

Kleine wagens Hengelo (gld):
1e prijs – 171 punten - Fam. Zuurveld/Nuessink
2e prijs – 154 punten -  Koolhoveheide
3e prijs – 149 punten - Buurtschap Bekveld koningspaar
4e prijs – 145 punten - De Noabers
4e prijs – 141 punten - Varssel

Gehuurde wagens (wagens die elders al gelopen hebben)
1e prijs – 216 punten - Hummeloseweg
2e prijs – 207 punten - Buurtvereniging 't Fort Halle
3e prijs – 201 punten - Technico Arendsen
4e prijs – 185 punten - Buurt van Bielemansdijk
5e prijs – 179 punten - Buurtschap Bekveld

Wisselbeker:
Hummeloseweg

Familie Zuurveld:
"De vakantie Express"
De kinderen van de familie Zuurveld en de familie Nuesink zijn in de vakantiestemming en hebben dan ook een heuse vakantie Express gebouwd. We gaan op vakantie en nemen mee...Roos, Tjem, Rinze, Stan en hun ouders wensen iedereen een vrolijke, kleurrijke, zonnige en fijne vakantie!

Techinco Arendsen:
"Kermis met de party Minions"
De wagen is gemaakt door De 13 jarige Techinco Arendsen. Hij is in november begonnen met het maken van de Minions. Met een kleine ondersteuning van zijn opa en zijn vader. Af en toe kwamen Duco en Stefan, twee klasgenootjes, even helpen met plakken. Techinco had vorig jaar de draak, maar hij wou dit jaar graag een grote wagen bouwen. Dit deed hij met veel plezier. 1 Minion draait zelfs rond op een motor van een ruiterwisser.

Koolhoveheide:
"Koningin van de KHV"
Afgelopen jaar heeft Joke Groot Roessink  de vogel er af geschoten. Dit gebeurde tijdens ons jaarlijkse buurtfeest, wat voor de achttiende keer heeft plaats gevonden. Onze koningin van de KHV is een bezige bij, zowel voor diverse verenigingen en maatschappelijke zaken. Zo is ze druk bij bijvoorbeeld de Zorgboerderij, de kerk, de KHV en de wandelvierdaagse. Vandaar onze tekst: Koningin Joke  bezige bij, deze titel kan er ook wel bij. Namens de gehele KHV willen we haar nogmaals van harte feliciteren.

Hummeloseweg:
"Hengels Blauw"
Tijdens de evaluatie van 50 jaar Keijenborgse kermisoptocht zijn wij als wagenbouwers uit Hengelo gevraagd om 3 weken eerder te beginnen met bouwen van een optochtwagen om zo echt aan de Keijenborgse kermisoptocht mee te doen. Dat hebben we gedaan met het "Hengels Blauw". Hengelo heeft in het blauw/witte wapen de "hoorn des overvloeds" staan. In de kleuren blauw/wit voetballen we. Het zwembad is blauw/wit, het bleekhuisje is blauw/wit. Ons vaderlands porselein en de eerste haard/kacheltegeltjes zijn blauw/wit. Het molentje met het bruggetje en het kussend paartje gaan door onze straten. Het molentje staat symbool voor het oogstfeest (kermis). Het Hengels mannetje voor overvloedige oogst. Het kussend paartje staat voor de vele vriendschappen en huwelijken die ontstaan zijn op de kermissen. Het bruggetje met het paadje staan voor de relaties en kontakten die op de kermissen ontstaan. Alle beschilderingen op en rond de optochtwagen stralen dit uit. Let vooral op de kleine details, die door iedereen, vaders, moeders, kinderen, opa's en oma's zijn geschilderd, dat mooie " Hengels Blauwe"porselein.

Buurt van Bielemansdijk:
"Fyra"
Begin deze eeuw is tussen Schiphol en Antwerpen de HogeSnelheidsLijn (HSL) aangelegd.Het was de bedoeling dat over deze nieuwe spoorlijn een prachtige nieuwe trein zou gaan rijden, de FYRA. Deze trein van de Italiaanse fabrikant AnsaldoBreda zou je met een snelheid van 250 km per uur in een mum van tijd van Amsterdam naar Brussel brengen. Met een vertraging van zo'n vijf jaar werden eind 2012 de eerste proefritten met de FYRA gemaakt. Die werden na 40 dagen gestaakt omdat de trein nogal wat mankementen vertoonde. Er vielen onderdelen af en technisch werkte het ook niet goed. Het contract met de fabrikant werd ontbonden en een deel van de treinen werd weer teruggestuurd naar Italië. De rest staat nog weg te roesten op een spoorwegemplacement ergens in Nederland.  Kosten van dit geintje: Meer dan 750 miljoen euro.  Maar er is goed nieuws. We hebben één treinstel kunnen overnemen en dat laten we u vandaag graag zien in de Hengelose optocht. Bij voldoende belangstelling willen we de trein opnemen in de reguliere dienstregeling tussen de Bielemansdijk en Hengelo.

Buurtschap Bekveld:
"Koningspaar"
Het koningspaar van Bekveld zijn dit jaar Han Schuitemaker en zijn vrouw Monique. Ze zijn met het buurtfeest in september 2015 tijdens het 29e buurtfeest het nieuwe Koningspaar geworden. Ze zijn beiden als vrijwilliger erg actief voor deze mooie gemeenschap. Dit jaar viert Bekveld dus zijn 30e buurtfeest. Wie wordt de 30e schutterskoning van Bekveld in september 2016?

Buurtvereniging 't Fort Halle:
"Financiële crisis van Griekenland"
Buurtvereniging het Fort uit Halle heeft dit jaar een wagen over de financiële crisis van Griekenland gebouwd. Griekenland moest financieel geholpen worden door de Europese Gemeenschap. Bakken met geld verdwijnen in een bodemloze put. Veel van het geld gaat in rook op. Karrenvrachten vol moeten erheen om het land te redden. Daarom rijdt er achter de grote wagen nog een bakfiets mee met goudstaven. Gelukkig blijven de Grieken vrolijk dansen.

Noabers
"Koningspaar"
Ons koningspaar bij de Noabers zijn dit jaar Wilfried Spiekker. Omdat zijn eigen koningin helaas zich moest afmelden had hij een goede vervangster in Anita Berendsen gevonden. Wilfried heeft tijdens het vogelschieten de vogel er afgeschoten. Wilfried heeft een eigen bedrijf in slachtkippen waar hij dagelijks mee bezig is. Hierdoor was het onderwerp voor de koningswagen snel bedacht nl. kippen. Naast zijn werk helpt hij als vrijwilliger waar nodig is bij diverse activiteiten van de Noabers.

De Eeuwige Jeugd
"De Houthakkers"
Wij werken diep in het bos. Daar hakken wij bomen en zagen wij blokken. Na het harde werk zitten we voor onze hut, en kloven we onze laatste stukjes hout.

Buurtschap Bekveld
"Verstappen"
Je kunt via je kinderen je eigen leven nog eens overdoen, maar dan net iets beter. Vader Jos Verstappen heeft zoon Max die heel goed luistert. Hij maakt precies alle fouten niet, die zijn vader wel maakte. Vader Jos was in de jaren '90 de meest succesvolle Formule 1-coureur in de Nederlandse geschiedenis, maar hij had ook het imago van brokkenpiloot. Door in de grindbak te belanden werden races nog wel eens niet uitgereden. Zijn zoon lijkt het tegenbeeld te worden, een vlekkeloze winnaar. De jonge held is nu zijn ouweheer aan het inhalen.

Varssel
"Koningspaar"
BCV staat voor bier en business club Varssel. De BCV bestaat immers al 25jaar en is 3 generaties verder. Omdat Thijs Groot Roessink koning van Varssel is geworden heeft het buurtschap Varssel deze wagen gebouwd. Ze willen tevens LMB Roelofs graag bedanken dat hij zijn trekker heeft uitgeleend aan deze Varsselse bende.

Hamove
"De vergulde gaspijp"
De Hamove heeft de wagen gemaakt in het kader van de clubcross. En met name de clubcross op het circuit de vergulde gaspijp. Ze kwamen op het idee van de vergulde gaspijp daar er een bedrijfspand aan de Winkelskamp gebouwd werd boven op een hoofdgasleiding. Later moest deze een aantal meter worden opgeschoven. Hierdoor heeft het eenmalige circuit deze naam op 't zand of in't Wossinkbos geen cross daarom ging circuit de vergulde gaspijp eenmalig los gekregen.

CV De Peardeknuppels
"Bonte Stoet"
Carnavalsvereniging De Peardeknuppels hebben een bonte stoet aan kleine wagentjes gemaakt. Hiermee willen ze de Carnavalsvereniging weer even onder de aandacht brengen bij het Hengelose publiek want voordat je het weet is het weer de 11e van de 11e. Wilt u graag Prins of Prinses Carnaval zijn? Meld u dan nu aan bij De Peardeknuppels.

Dunsborg

"Koningspaar"
De koning van de Dunsborg is dit jaar Fons Peterse en samen met zijn vrouw Ingrid zal hij worden vervoerd  met een brandweerauto want deze koning is bij de brandweer en die zoeken ook nog nieuwe leden voor hun korps. Zo kan koning Fons Peterse meteen aandacht vragen voor nieuwe vrijwilligers binnen het brandweerkorps.

Terug
Agenda

Nieuws
Sponsor

Hamove
Hengelo Gld

EMM
Schutterij  Keizerspaar  Lunapark  Optocht  Hengelo  Kermis  EMM  Drumband  Bronckhorst  Keizer