Teksten wagens optocht 2017

Geplaatst op : 2017-07-15 18:34:43

Hieronder vindt u de teksten van de wagenbouwers voor de optocht van zondag (morgen) 16 juli 2017.

Familie Zuurveld en familie Nuesink:
“Freek in het wild Hengelo”
Freek is helemaal gek van de natuur en van de Achterhoek. Hij is deze keer met zijn vrienden Roos, Tjem, Rinze en Stan midden in het oergezellige dorpje Hengelo beland. Hier is genoeg te beleven en te zien met Freek in het wild en z'n vrienden.

Buurtschap Bekveld
“Koningspaar”
Jan Meulenbrugge is eigenaar van Bouw- en Timmerbedrijf Meulenbrugge, dat is gevestigd te Hengelo Gld in het mooie buurtschap Bekveld. Zijn  werkterrein ligt voornamelijk in de regio, maar er zijn ook diverse projecten gerealiseerd in andere delen van het land. Jan heeft uiteraard zijn vrouw Elly als koningin gekozen. Hij is vorig jaar voor de tweede koning geworden op Bekveld in het 30 jarig bestaan van de buurtvereniging. In 1994 was hij ook al eens koning. Hij is een groot sympathisant van Buurtschap is Meesterschap en een graag geziene gast op Bekveld.

Koolhoveheide:
“Koningin van de KHV”
Het koningspaar van de Koolhovenheide is voor koningin Inge die vorig jaar de vogel er af schoot. Samen met Frank en hun kinderen Gijs, Guusje en Fien zitten nu in hun wachtkamer van de voetpraktijk Bronckhorst. Dit jaar bestaat de buurtvereniging Koolhovenheide 20 jaar en dit wordt in september gevierd. Wie wordt er dit jaar het nieuwe koningspaar......?

Buurtvereniging ’t Fort Halle
“Panda’s”
Het thema is dit jaar de geïmporteerde panda’s van Ouwehands Dierenpark. De wagen is in Chinese sfeer uitgevoerd met hierop een Chinese draak en de vanuit China geleende Pandaberen. Al bamboe etend en liggend kosten ze toch al gauw miljoenen euro’s.

Marion Kohler-Beijenhof en vriedengroep
“Policy Academy”
Nadat ze afgelopen Carnaval een wagen hadden gebouwd voor hun kinderen hebben ze met een enthousiast clubje vrienden besloten om ook met de kermisoptocht mee te doen. Het thema Police Academy was al snel bedacht en uitgerekend nu zijn alle films weer op tv! Tijdens het bouwen van de wagen, de voorbereidingen en  tijdens de optocht maken ze er een gezellige dag van met deze bijzondere vriendenclub en alle kinderen. Gezelligheid en saamhorigheid daar draait het om tijdens zo'n kermisweekend. En hierin willen zij ook hun kinderen het goede voorbeeld geven.


Noabers
“Koningspaar”
Dolf Verstege heeft de vogel er afgeschoten en zijn vrouw Wilma als koningin gekozen. Dolf vergat zaterdag met buurtfeest de hond van de buren uit te laten, maar hield wel de vogel in de gaten. Voor de 5e keer heeft hij de vogel weer geraakt en is hij bij de Noabers koning gemaakt.


Buurt van Bielemansdijk:
“100 jaar De Stijl”
De Stijl is een Nederlandse kunstbeweging die in 1917 is opgericht door Theo van Doesburg.  De belangrijkste leden van deze kunstbeweging waren, naast Theo van Doesburg, de schilders Piet Mondriaan, Bart van der Leck en Vilmos Huszàr en de architecten Oud en Gerrit Rietveld.Het belangrijkste kenmerk van deze kunststroming was het gebruik van primaire kleuren en een zo eenvoudig mogelijke vormgeving. Iedereen kent wel de rechtlijnige schilderijen van Mondriaan en de blauw rode stoel die ontworpen is door Gerrit Rietveld.

Buurtschap Bekveld
“Plofkraak”
Tijden veranderen. Met het veranderen van economie en maatschappij veranderde ook de geldtransfers. Van het cashloket van de Boerenleenbank naar giraal betalingsverkeer, en van giraal betalingsverkeer terug naar cash via de huidige criminele plofkraken. Een misdaad waarbij een geldautomaat tot ontploffing wordt gebracht, waarna de bankbiljetten kunnen worden meegenomen. De Bekveldse Wagenbouwers brengen de ‘innovaties’ in beeld.|


CV De Peardeknuppels
“De Peardeknuppels voor jong en oud”
Carnavalsvereniging De Peardeknuppels wil de Carnavalsvereniging weer even onder de aandacht brengen bij het Hengelose publiek want voordat je het weet is het weer de 11e van de 11e. Wilt u graag Prins of Prinses Carnaval zijn? Meld u dan nu aan bij De Peardeknuppels.


Varssel
“Koningspaar”
Het koningspaar van Varssel zijn Ard en Jenny Scheffer, met hun kinderen Marrit en Luc. Ard is op 15 oktober 2016 koning van Varssel geworden. Hij is door loting koning geworden omdat de taaie vogel na het lossen van maar liefst 697 schoten en het invallen van de avond nog niet wilde vallen. In 1989  is Ard als broekie van 16 jaar voor de eerste keer koning geworden. In 2014 lukte hem dat ook. Zowel in 1989 als in 2014 slaagde Ard er wel in om de vogel naar beneden te halen. De slogan is dan ook nu: Ard is 3 maal koning van Varssel geweest; hij betaalt nu voor ons het feest!


Hamove
“De jeugd van de Hamove”
Wat voor 10 jaar geleden nog mocht in de Spalstraat is tegenwoordig bijna niet meer mogelijk. Het geluid van ronkende motoren en brandend rubber en rook zie je niet meer in de Spalstraat. Nu de jeugd de touwtjes in handen heeft bij de Hamove proberen ze dit fenomeen nog eenmaal terug te halen in Hengelo. En natuurlijk is er ook het 3 dubbel jubileum van de Hamove met als 1e het 80jarige bestaan van de vereniging. Als 2e het 50 jarige bestaan van de wegrace op de Varsselring. En ten slotte als 3e het 25 jarige bestaan van de offroad. Houd de vingers in de oren bij het langs komen van deze wagen.

Terug
Agenda

Nieuws
Sponsor
EMM
Kermismarkt  Schutterij  Tuinfeest  E.M.M.  Keizer  Keizerspaar  Koningspaar  Drumband  EMM  Drumband